Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В уряді повідомили про зростання обсягів грошових переказів заробітчан на 11,7%

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України повідомили, що за перші 8 місяців 2019 року обсяги грошових переказів українських трудових мігрантів зросли на 11,7% проти аналогічного показника попереднього року.

Такі дані містяться у звіті Мінекономіки щодо торгівлі за січень-серпень 2019 року.

Загалом, за розрахунками Мінекономіки, який посилається на дані Нацбанку, до України надійшло грошових переказів на суму, еквівалентну 120,9 мільярда гривень (або 4,83 мільярда доларів).

Водночас, за даними, які оприлюднили у Національному банку, обсяги грошових переказів заробітчан до України за першу половину 2019 року складають понад 5,5 мільярда доларів.

Раніше у Світовому банку підрахували, що за підсумками 2018 року обсяги грошових переказів українських трудових мігрантів до України склали 14 мільярдів доларів. За оцінками Національного банку вони у 2018 році склали 10,88 мільярда доларів.

Крім цього у Нацбанку прогнозували, що у 2019 році заробітчани перекажуть в Україну 12,6 мільярда доларів. Також там повідомляли, що доходи українських трудових мігрантів зросли на 43%, а темпи трудової міграції поступово уповільнюються.

Нагадаємо, що раніше в українському консульстві у Польщі повідомляли, що кількість українців у цій країні за 5 років зросла у 5 разів.

Українці працюють на 20% всіх польських компаній, а близько 450 тисяч українців сплачують у Польщі соціальні внески.

Наші інтереси: 

Заробітчани інвестують в економіку України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи