Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп заборонив використовувати Huawei у США та ввів надзвичайний стан

Режим надзвичайного стану було введено через загрози американським технологіям, які становлять іноземні компанії.

Президент Дональд Трамп у середу оголосив про надзвичайну ситуацію на національному рівні у зв’язку із загрозами американським технологіям. Він підписав указ, який забороняє американським компаніям використовувати телекомунікаційне обладнання, яке несе загрозу інтересам країни, повідомляє mind, посилаючись на CNBC.

Міністерство торгівлі США проінформувало про додавання Huawei Technologies та її філій до чорного списку. Це значить, що китайській компанії відтепер доведеться брати спеціальний дозвіл на ведення діяльності. Крім того, продаж обладнання Huawei може бути заборонений у будь-який момент.

Трамп вирішив підтримати це рішення, оскільки воно допоможе «запобігти використанню американських технологій іноземними підприємствами таким чином, щоб потенційно підірвати американську національну безпеку або інтереси зовнішньої політики», пояснив міністр торгівлі США Вілбур Росс.

Huawei, своєю чергою, заявила, що нові обмеження «від ведення бізнесу в США не зроблять США безпечнішими або сильнішими, натомість змусять Сполучені Штати шукати більш дорогі альтернативи, залишаючись позаду в  розгортанні 5G, та врешті-решт завдадуть шкоди інтересам американських компаній та споживачів».

Також китайська компанія заявила, що «готова співпрацювати з урядом США та розробити ефективні заходи для забезпечення безпеки продукції».

Відповідний указ обговорювався протягом року, а підписано його було як раз під час загострення відносин між двома найбільшими економіками світу через неможливість дійти згоди щодо торгівлі.

У своїй заяві прес-секретар Білого дому Сара Сандерс написала, що адміністрація «захистить Америку від іноземних супротивників, які активно і все частіше створюють і використовують вразливі місця в інфраструктурі інформаційних і комунікаційних технологій і послуг у Сполучених Штатах».

Експерти вважають, що головною метою Трампа є не дати Huawei захопити американський і світовий ринок мереж 5G, будівництво яких повинно якісно змінити весь цифровий світ і дати поштовх розвитку інтернету речей. До 2035 року економічний ефект від впровадження 5G, за попередніми оцінками, складе $12 трлн.

Адміністрація Трампа підштовхує своїх союзників по усьому світу відмовитись від обладнання Huawei з міркувань національної безпеки. Ці зусилля, як відомо, мали неоднозначні результати в Європі, де лише кілька країн відмовилися припиняти бізнес з компанією.

Останніми місяцями США зробили ряд кроків проти фірми, зокрема, Мін’юст оголосив низку звинувачень проти двох підрозділів компанії, у тому числі за крадіжку комерційних секретів від T-Mobile USA. І Huawei, і ZTE, інша китайська технологічна фірма, були позбавлені більшості контрактів з урядовими службами США.

Наші інтереси: 

США проти Китаю. Наш союзник - США. Китай - союзник РФ. Україна буде сильною, якщо буде сильний її союзник.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Запитую себе, чим замінити свій смартфон Huawei... він і так уже не під гарантією!
Що порадите, друзі?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Запитую себе, чим замінити свій смартфон Huawei... він і так уже не під гарантією!
Що порадите, друзі?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Поки працює - хай працює :)

Зірка Вітошинська каже:
Запитую себе, чим замінити свій смартфон Huawei... він і так уже не під гарантією!
Що порадите, друзі?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Скорше чи пізніше - так чи інакше доведеться його замінити...!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ого!!!
"...і тоді ваші мізки зашкваряться, як у мікрохвильовці..."
"Що таке 5G і як це працює".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)