Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Екс-начальник Генштабу Замана затриманий за підозрою в державній зраді

Світ:

Колишнього начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України Володимира Заману затримали за підозрою в державній зраді, заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос під час брифінгу в Києві.

19022504.jpg

Прокуратура: розформування Заманою військових частин і підрозділів фактично позбавило Україну протиповітряної оборони

«Колишній начальник Генерального штабу підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України («державна зрада»)», – сказав Матіос.

Замані оголосили підозру 25 лютого.

За його словами, внаслідок «особисто підписаних Заманою директив» загалом із Збройних сил України підлягало скороченню на 4 646 осіб більше, ніж передбачалося законом України про чисельність ЗСУ на 2012 рік.

Він додав, що в період роботи Замани на посаді голови Генштабу були розформовані зенітно-ракетні дивізіони, на озброєнні яких перебували зенітно-ракетні комплекси С-300В.

«19 авіаційних військових частин (були розформовані – ред.)… Наголошую: авіаційних військових частин. А також 114 бригада тактичної авіації була переформатована з бригади в ескадрилью. Тобто розформування цих військових частин і підрозділів фактично позбавило протиповітряної оборони всю нашу державу», – вважає Матіос.

Крім того, 27 серпня 2012 року Замана підписав директиву про оперативне підпорядкування командуванню Військово-морських сил військових частин Повітряних сил ЗСУ.

«У результаті чого з 1 вересня 2012 року в оперативне підпорядкування ВМС увійшло управління тактичної групи «Крим» із підпорядкованими військовими частинами, у тому числі 204 бригада тактичної авіації. Ці зазначені частини, які перебували на території Автономної Республіки Крим і були сформовані з найбільш дієздатних, боєздатних, новітніх і нових видів озброєння, мали можливість відбити будь-який напад», – сказав Матіос.

За його словами, це надало значні переваги Росії у контролі та блокуванні дислокованих у Криму підрозділів ЗСУ під час анексії півострова.

Замана очолював Генеральний штаб з лютого 2012 року до лютого 2014 року.​ 

Генпрокурор Юрій Луценко розмістив це фото на своїй сторінці у Фейсбук і написав:

"В період 2012-2014 років він особисто скоротив склад ЗСУ більше, ніж передбачалося Законом, розформував 70 військових частин і з’єднань, в тому числі - зенітні ракетні бригади і дивізіони, 19 авіаційних частин, а бригаду тактичної авіації звів до ескадрильї. В ці роки відбулося знищення військових комісаріатів, що заблокувало мобілізацію в 2014 році. Реформа структури ЗСУ фактично готувала анексію Криму та «Новоросії». Крім цього, саме В. Замана видав директиву, якою підпорядкував керівнику Військово-морських сил (майбутному зраднику адміралу Ільїну) всі частини тактичної групи «Крим» ЗСУ, що фактично паралізувало опір українських військовослужбовців у час російської агресії".

Наші інтереси: 

Розкручується клубок. Подивимося далі, куди він приведе. Але чи "не підставили" Заману? Може. зробили з нього цапа-відбувайла? У своєму інтерв'ю від 2014 року він каже: "На момент мого приходу в Генштаб чисельність ЗС була 184 тисячі осіб, з них 110 тисяч - службовці військкоматів, систем управління та військової освіти, медичні працівники, оркестри, склади, арсенали ... Загалом, повний обоз. Тобто з 184 тисяч осіб 110 ​​тисяч, по суті, обслуговуючий персонал".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нарешті почалася "зачистка" зрадників і агентури Москви в українській армії.

Замана і Лєбєдєв готували здачу Криму і України під повний контроль Росії!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нарешті почалася "зачистка" зрадників і агентури Москви в українській армії.

Замана і Лєбєдєв готували здачу Криму і України під повний контроль Росії!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!