Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США можуть застосувати проти ОПЕК антитрестовий закон, нафта має коштувати $ 30 за барель

З часу першої нафтової кризи в 1973 році картель нерідко потрапляв під вогонь критики з боку політиків США. Тепер ОПЕК знову стикається з тиском з Вашингтона. Тиск виходить як безпосередньо від твітів президента Трампа, так і менш явно, але, можливо, більш небезпечно від Конгресу.

У своїх книгах і соцмережах Трамп уже 30 років атакує Організацію країн-експортерів нафти, кажучи, що ціни на сировину повинні знаходитися близько $ 30 за барель, і стверджуючи, що ОПЕК обкрадає американських громадян.

Історичні коментарі президента важливі, оскільки американські законодавці відроджують проект Закону проти картелів з виробництва та експорту нафти, або так званий НОПЕК, який пропонує поширити на ОПЕК дію антимонопольного Акта Шермана, що використовувався більше століття тому, щоб роздрібнити нафтову імперію Джона Рокфеллера.

Перш ніж стати президентом, Трамп не просто підтримував законопроект NOPEC – він був його затятим прихильником. «Ми почнемо з того, що подамо на ОПЕК до суду за порушення антимонопольного законодавства», – каже Трамп в своїй книзі «Минула велич Америки» (2011), розмірковуючи про проблему високих цін на нафту.

Конгрес США дістав з далекого кута законопроект “Проти картелів з виробництва та експорту нафти”, який користується загальною підтримкою як в Сенаті так і Конгресі, але жодного разу не удостоювався підпису президента.

Згідно з цим законопроектом, на ОПЕК поширюються всі ефекти антимонопольного “Акта Шермана”, а будь-які домовленості всередині організації, що шкодять США, оголошуються поза законом. Це дозволить Вашингтону подавати в суд на членів картелю, а іноземні уряди позбавляються імунітету в органах правосуддя США.

На сьогоднішній день законопроект був розглянутий юридичним комітетом палати представників і вирушає в дорогу по кабінетах Капітолію. Хоча, довго він там не затримається, адже на відміну від Джорджа Буша і Барака Обами, Дональд Трамп обома руками за даний законопроект.

Наші інтереси: 

Трамп за вільну конкуренцію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цікавий нюанс!
Хотілося б знати думку фахівців, ЩО це означає на практиці!

Цитата:
іноземні уряди позбавляються імунітету в органах правосуддя США.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цікавий нюанс!
Хотілося б знати думку фахівців, ЩО це означає на практиці!

Цитата:
іноземні уряди позбавляються імунітету в органах правосуддя США.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!