Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Війська НАТО вперше візьмуть участь у параді на День незалежності

У військовому параді, що пройде в Києві на День незалежності 24 серпня, вперше в історії України візьмуть участь представники армій країн-учасниць НАТО. Про це заявив в інтерв'ю українським телеканалам міністр оборони Степан Полторак.

"В цьому році дуже багато наших партнерів виявили бажання брати участь в святкуванні Дня незалежності України. Поруч з нами будуть знаходитись представники збройних сил країн Альянсу", - зазначив він, перебуваючи на репетиції параду, що проходила 3 серпня на аеродромі заводу ім. Антонова під Києвом.

За словами міністра, Україна веде перемовини з цього приводу з усіма країнами-учасницями НАТО. Погодження прислати своїх військових на парад надали вже 6 з них, але Полторак сподівається, що ця цифра зросте до 10.

Як повідомили "Українській правді" у прес-службі Міноборони, у святкуванні незалежності України цьогоріч візьмуть участь військовослужбовці з Грузії.

Міністр також розповів, що загалом в параді цьогоріч візьмуть участь 4,5 тис. військовослужбовців. Тисяча з них – це ті, що брали участь в АТО.

Крім того, повідомив Полторак, по центру Києва проїдуться більше 70 одиниць військової техніки, серед якої багато нових зразків. Зокрема, це будуть системи залпового вогню, броньована техніка, новітні засоби розвідки.

Наші інтереси: 

Спільні навчання та спільні паради сприяють зближенню і взаєморозумінню.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Це серйозна політична підтримка України!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Це серйозна політична підтримка України!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!