Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мамин голос по телефону викликає такий же ефект, як і обійми, – доведено наукою

Голос найріднішої людини сприяє виробленню окситоцину, який подавлює стрес. Матері, які змушені залишати дитину з нянею чи в дитячому садку, можуть заспокоювати своє чадо при необхідності, зателефонувавши по телефону.

Як стверджують американські вчені, голос матері діє на дитину так само, як її обійми.

Так, дослідники провели експеримент, в якому взяли участь 60 дівчат у віці від семи до дванадцяти років. У стресовій ситуації частина дівчаток отримувала дзвінки від матері, іншу частину учасниць мами заспокоювали з допомогою обіймів.

Виявилося, що голос матері сприяв виробленню гормону окситоцину, який подавлює стрес так само, як і фізичний вплив у вигляді материнських обіймів.

Окситоцин – гормон, який, як вважають вчені, пов’язаний з соціальним впливом і фізичним комфортом, що пригнічує гормон стресу кортизол.

Раніше вважалося, що вироблення окситоцину безпосередньо пов’язане з фізичним контактом, однак виявилося, що голос матері  теж здатний викликати подібний ефект. Дослідники вважають, що, перебуваючи в утробі матері на пізній стадії вагітності, дитина реагує і впізнає голос матері.

Наші інтереси: 

Зателефонуйте мамі!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи