Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Львівщині відкрився новий гірськолижний курорт

Світ:

Новий гірськолижний курорт «Буковиця» відкрився у 35-тисячному Бориславі  на Львівщині. Назва курорту походить від однойменної гори, де він розташований. Відкриття «Буковиці» має значення не лише для Борислава, а й для курортних Трускавця і Східниці, розташованих поруч.

Вартість послуг наразі дуже демократична – 20 грн. за разовий витяг, а залежно від типу абонемента знижується до 10-12 грн.

Загальна протяжність спуску на «Буковиці» становить близько кілометра, облаштовані два бугельні підйомники. Для початківців та дітей передбачений інший, більш пологий спуск. Працює прокат лиж і сноубордів. За станом снігового покрову можна спостерігати онлайн за допомогою двох веб-камер.

Урочисте відкриття нового гірськолижного курорту відбулося 5 січня. Традиційно відкриття супроводжувалося літургією, а священники освятили схили та витяги «Буковиці».

Міський голова Борислава Ігор Яворський наголосив, що відкриття «Буковиці» має значення не лише для 35-тисячного Борислава, а й для курортних Трускавця і Східниці, розташованих поруч.

ТОВ «Буковиця» офіційно зареєстровано на мешканку Борислава Світлану Мицак. Проте місцева преса пише, що людьми, які «долучились до відродження гірськолижного спуску» є Віталій Мицак, Віктор Конц та Роман Дурбак.

Світлана Мицак, ймовірно дружина Віталія Мицака, є власницею цілої низки фірм, що займаються машинобудівною діяльністю, нафтовою промисловістю, будівництвом та орендою нерухомості. Наприклад, Світлані Мицак належить ТОВ «Укрмашсервіс», яке активно працює з державною компанією «Укргазвидобування». Директором цієї київської компанії  є власне Віталій Мицак, який ще у 2013 році був заступником голови Державного департаменту України з питань виконання покарань, що опікується в’язницями.

Крім того, Віталій Мицак є співвласником  ПАТ «Дрогобицький завод газової апаратури». За даними порталу SMIDA, йому належить 26% цього товариства. А ще 46% заводу належить канадській компанії BUS INDUSTRIES LIMITED – цю компанію пов’язують з Ігорем Чуркіним, власником «Львівського автобусного заводу».

Роман Дурбак до червня 2015 року працював першим заступником мера Борислава, однак подав у відставку через проблеми з водопостачанням міста. Його дружина Наталія Дурбак займалася свого часу бізнесом з Світланою Мицак – вони разом управляли маленьким санаторієм «Підгір’я Карпат» у селі Верхні Гаї.

А бориславський бізнесмен Віктор Конц є власником підприємства «Вест інвест», що займається видобуванням нафти.

Наші інтереси: 

Матимемо тепер Буковицю. Хай Буковель тепер не почувається найкрутішим! :-) Не знаю, хто на Буковелі відпочиває за їхніми цінами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
туризм
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Юрко Гірський.
0
Ще не підтримано

!Треба вчитися на лижах кататися! :)

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...

Коментарі

Зображення користувача Юрко Гірський.
0
Ще не підтримано

!Треба вчитися на лижах кататися! :)

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...