Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 5

Схема порятунку мурашника

Категорія:

За своїм суспільним устроєм мурашки – найближчі до людини істоти на Землі. Поведінка людини значно складніша, проте здійснюється на фундаменті тих самих біологічних і соціальних механізмів. Тому процеси, що відбуваються в мурашниках, дозволяють побачити соціальні процеси людських спільнот у найбільш чистому, виразному, незамутненому вигляді.

Вчені-мірмекологи (мурахознавці) встановили, що інколи здорові молоді мурашники без всяких видимих причин за лічені місяці гинуть. Дослідження показали, що винуватець таких катастроф – жук-паразит на ім’я ломехуза (Lomechusa) і речовина, яку він виділяє. На робочих мурашок ця речовина має наркотичну дію, тому вони не розпізнають жука-наркоторговця, більше того – вони його годують. Поступово отруєні наркотиком мурахи вироджуються, перестають працювати і захищати свій дім, тож через певний час їхній мурашник загниває в прямому значенні цього слова і неминуче вмирає.

1. ДОПОМОГА ЗГОРИ

Заражений ломехузою мурашник не спроможний врятуватися власними силами. Не врятують його й інші мурашники, адже при контакті зі слабкішим мурашником вони мають звичку утилізувати його у власних інтересах: яйця і личинки або з’їдаються, або з них вирощуються мурахи-раби.

Врятувати вражений ломехузою мурашник може тільки людина, тобто істота вищого рівня, яка бачить ситуацію згори. Для цього їй треба здійснити чистку мурашника: 1) поштучно відділити здорових мурашок від паразитів і дегенератів, 2) перенести здорових на значну відстань для заснування нового мурашника (якщо відстань не достатньо велика, то мурашки повернуться вмирати до материнського мурашника).

Здорові мурахи на новому місці дуже швидко створюють нове гніздо. Важливо, що йому більше не страшні жуки-наркоторговці: очищений від ломехуз мурашник пам’ятає паразитів і має імунітет проти їх наркотичної речовини. Паразити, що потрапляють у таке гніздо з історичною пам’яттю, тут же утилізуються на благо мурашника (в термінах мірмекології «пускаються на фураж»).

2. ОДКРОВЕННЯ СОЦІОБІОЛОГІЇ

Людські спільноти мають багато спільного з мурашниками, адже і одні, і другі є соціальними організмами. Тому в основу їхньої життєдіяльності покладені ті ж самі природні механізми. Це доведено наукою, яка називається соціобіологією. Згідно з нею, у людини, включаючи її мораль, культуру, соціальні інститути, не може бути жодних проявів, які суперечили б її біологічній природі. Біологічна еволюція є фундаментом і супутнім процесом соціальної та культурної еволюції.

За своїм суспільним устроєм мурашки – найближчі до людини істоти на Землі. Кожне нове відкриття в мірмекології (науці про мурашок) тільки підтверджує це. Зрозуміло, що наявність у людини свобідної волі значно ускладнює її поведінку. І тим не менше, ця поведінка здійснюється на фундаменті біологічних і соціальних механізмів, які відпрацьовувалися протягом багатьох мільйонів років еволюції. Тому процеси, що відбуваються в мурашниках, дозволяють побачити соціальні процеси людських спільнот у найбільш чистому, виразному, незамутненому вигляді.

3. «МУРАШНИК УКРАЇНА»: ДВА РІВНІ ВИЗИСКУВАННЯ

Вже з першого погляду на людську спільноту України очевидно, що цей «мурашник» глибоко вражений соціальними паразитами. Більше того, сам цей «незалежний мурашник» активно експлуатується іншими «мурашниками», тобто його населення переживає не тільки соціальне, а й національне пригнічення.

У результаті відбувається вимирання корінного населення, розграбування національних багатств, ліквідація збройних сил, просування наркотиків та інших шкідливих речовин (алкоголь, тютюн, солодкі газовані напої, неякісна і нездорова їжа, генетично-модифіковані організми), здійснюється негласна політика пригнічення української мови і витіснення українців за межі Батьківщини на роль низькооплачуваної робочої сили, в економічне і сексуальне рабство. Іншими словами, відбувається планова підготовка «мурашника» до банкрутства і остаточної утилізації.

Чи здатний цей «мурашник» врятуватися власними силами? Правильна відповідь визначається глибиною і масштабами хвороби. Якби враженими були тільки окремі підсистеми, то такі проблеми можна було б виправити зусиллями самої системи. Проте в даному випадку очевидним є факт системної кризи «мурашника», тобто вся система є смертельно хворою. Більше того, кризу переживає вся європейська цивілізація, а з нею і все людство.

Тому спроби врятувати хвору систему силами самої ж хворої системи – це як спроби барона Мюнхаузена витягнути самого себе з болота, вхопившись за власне волосся. Якщо ж виражатися науково, то проблему системи можна вирішити тільки з виходом у надсистему. Це аксіома системології. Отже, треба шукати зовнішню силу, спроможну здійснити «чистку мурашника» і врятувати тих, кого ще можна врятувати.

4. НАС ВРЯТУЮТЬ ІНОПЛАНЕТЯНИ?

Хто ж може виступити такою рятівною зовнішньою силою? Очевидно, що інші «мурашники» на цю роль явно не годяться. По-перше, вони самі є хворими, тож неодмінно принесуть в наш «мурашник» власних паразитів – ще крупніших і небезпечніших. По-друге, якщо їх допустити до «порятунку» і дати волю, то це завершиться миттєвим розбиранням нашого «мурашника» на запчастини та його апетитним поїданням самими ж «рятівниками».

Якщо серед землян немає рятівної сили, то хто врятує наш мурашник? Невже інопланетяни?

Так, інопланетяни, але не ті, про яких ви подумали! Україну врятують ті українці, що живуть на іншому плані буття, в іншому просторі подій. Точно встановлено, що в кожний конкретний момент людина перебуває в одному з чотирьох просторів буття, які існують як паралельні площини.

5. ПРОСТОРИ БУТТЯ

Найнижчий і найгірший – це Простір страждань. Тут панують негативні емоції, тривога, безнадія, відчай. Воля людини жорстко обмежена несприятливими обставинами. Людина наче повзає по землі.

Вище знаходиться Простір боротьби – тут також важко, але принаймні відбуваються активні дії, хоча й домінують негативні емоції. В цьому просторі неможливо досягти перемоги – бо це простір не перемоги, а вічної боротьби. Образно кажучи, тут люди ведуть бойові дії, бігаючи поверхнею землі або їздячи нею на танках.

При підйомі вгору людина потрапляє в нестійкий, мінливий, динамічний Простір пригод: тут цікаво, проте людина не керує цими пригодами – пригоди керують людиною. Це нагадує людину, яка потрапила на повітряну кулю і полетіла: захоплююче і цікаво, але куди її понесе вітер – вона не знає.

Найвищий простір подій – це Простір волі: тут людина отримує найкращі можливості для творчої самореалізації, тут в неї достатньо часу, ресурсів, здоров’я, гарних друзів і всього необхідного. Оскільки людина тут надійно керує своїм життям, то її можна уявити як пілота гвинтокрила – вона летить туди, куди вважає за потрібне, і на все дивиться згори. Якщо їй цікаво, вона може спостерігати за Простором боротьби, за переміщеннями піхоти і танковими маневрами. Якщо ж екіпаж гвинтокрила вважає за потрібне – він може опуститися вниз і втрутитися в хід бойових дій.

Єдина зовнішня сила, яка може допомогти українському мурашнику – це ті українці, які піднялися у Простір волі. Цей процес вже відбувається, до нього долучається дедалі більше людей. У ході підняття вгору накопичується досвід, відпрацьовуються технології найефективнішого злету. Завдяки цьому схема порятунку українського мурашника зводиться до трьох кроків.

6. ТРИ КРОКИ ТОТАЛЬНОГО ОНОВЛЕННЯ

1) Підняття у Простір волі. Починається як індивідуальне зусилля, проте з часом знаходяться однодумці, формуються групи, починаються колективні практики і обмін досвідом. По суті, це формування варни брахманів, тобто людей, які долучені до вищих знань, перебувають у стані святості й підтримують один одного.

2) Творення нового «мурашника» – молодого, здорового, вільного від паразитів. Нова система твориться у Просторі волі, тому захищена від негативних подій. Ломехузам та іншим дітям диявола сюди не дістатися, тому що паразитизм і святість несумісні.

У новому «мурашнику» накопичуються знання, ресурси, інструментарій. Його формування починається у великих містах, проте стратегічна перспектива – організоване переселення за межі мегаполісів, у сільську місцевість. Тут більше простору для демографічного зростання нової спільноти і здоровіше середовище, тут спокійніше і менше метушні. Це особливо важливо тому, що головним джерелом прибутків нового «мурашника» є виробництво інформаційних продуктів: комп’ютерних програм, навчальних курсів, відео і аудіо продукції, мистецьких творів.

Якщо виражатися точніше, то йдеться про глобальну мережу «мурашників» інформаційної епохи. Чим розвиненішою вона буде, тим активніше витягуватиме людей з Простору боротьби у Простір волі. Ця етномережа неминуче ставатиме все сильнішою, натомість старий мурашник у просторах боротьби і страждань неминуче занепадатиме і загниватиме аж до остаточного вмирання.

3) Рекультивація, тобто штучне відновлення родючості грунтів, рослинного покриву і всієї біосфери після її техногенного руйнування, а також творення передової техносфери. Доведеться утилізувати величезну кількість сміття, очистити землю від отрути, ліквідувати застарілі технології, знести кам’яні джунглі порожніх міст, побудувати сучасну інфраструктуру. В широкому сенсі, рекультивація – це повернення до гармонійного стану Золотої доби на вищому рівні нинішнього циклу, тотальне оновлення життєвого простору і людського суспільства в його світоглядних, організаційних, психофізичних і технологічних аспектах.

7. МУРАШНИК ЗОЛОТОЇ ДОБИ

Вихід зі старого мурашника, наскрізь враженого паразитами, можна здійснити за допомогою простих кроків: перестань дивитися зомбоящик, відмовся від курива і алкоголю, припиняй убивати дітей вакцинацією, переходь на козацьку їжу, рухайся до здорового способу життя.

Включай силу своєї уяви для творення нової реальності.

Наповнюй душу світлом за допомогою Живого Слова.

Незабаром до тебе почнуть притягуватися світлі люди і позитивні події. Ще трохи – і ти відчуєш себе частиною брахманської етномережі Простору волі. Перебуваючи в надсистемі, Етномережа спроможна ініціювати процес подолання кризи у системі.

Річ у тім, що в «мурашнику» вже почалися рухи протесту проти надмірної нахабності ломехуз. Парадокс в тому, що цих паразитів годують самі ж мурахи. Тому їхні протести надають системі деякої динаміки, не дають їй застоятися, то ж, як не дивно, у цілому працюють на збереження «мурашника». Якщо паразити почнуть діяти менш відверто, підкинуть якихось пільг, трохи збільшать пенсії і зарплати, перестануть відкрито вбивати «рядових мурах» – протестні рухи тут же й замовкнуть, а загнивання продовжиться до повного вмирання.

Завдання Етномережі полягає в тому, щоб перетворити всі ці розрізнені рухи за соціальну справедливість у згуртований рух за творення нового соціального порядку. Ця спільна мета – найголовніший чинник консолідації і суспільної солідарності.

Розгортання такого соціального руху зменшить активність внутрішніх паразитів, але не вирішить проблеми. Тому треба здійснити наступний крок: Етномережа повинна ініціювати перетворення соціального руху в національно-соціальний рух – за звільнення рідного «мурашника» від визискування іноземними «мурашниками».

Це дозволить вивільнити частину ресурсів, що досі висмоктувалися зовнішніми паразитами, і спрямувати їх на творення «мурашника» нового цивілізаційного типу. Але вже не у Просторі боротьби, а у Просторі волі, взагалі недоступному для паразитів. Для цього рух за соціальне і національне визволення має перетворитися на рух за Великий Перехід – до нової цивілізації, до нової Золотої доби людства.

Поступово цей рух зацікавить інші етнічні «мурашники», адже всі вони також переживають подібну кризу. Якщо ж самі не зацікавляться, то їх треба буде цілеспрямовано зацікавити. Тоді в України з’являться союзники на всій планеті – і міжцивілізаційний Великий Перехід піде ще швидше й веселіше.

Хай Буде!


Так роблять мурахи. Так само можуть робити люди.
Rammstein - Links 2,3,4
 

Якщо вам сподобалась ця публікація, ви можете підтримати перетворення нашого сайту на платформу для колективних пошуків, обговорень, знайомств, експериментів:
Модернізуймо Народний Оглядач!

В тему:
Доля мурашника: загибель і воскресіння
Три поверхи Великого Переходу: соціальний, національний, магічний
Оптимізм Золотої доби і чесноти доби Заліза (аудіо)
Рене Генон. Криза сучасного світу
Модель «Галілея»: програма-інсталятор Золотої доби
Щеплення як різновид підлого бізнесу на геноциді
Три «О» Доброї Новини: Оновлюйся! Організовуйся! Озброюйся!
Діти у Просторі волі
Буддійська економіка: в пошуках правильного способу життя
Абсолютна захищеність у Просторі волі
Національний Солідаризм: мета і завдання на сучасному етапі
Свята простота
Держава-гвинтокрил. Інформаційна стратегія Третього Гетьманату

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи