Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

ВІДКРИТТЯ АТЛАНТИДИ! Знайдено кам’яні кола, які на 7 тис. років давніші за Стоунхендж

Світ:

У Туреччині німецький археолог Клаус Шмідт знайшов кам’яні кола храмового комплексу Гобеклі-тепе, які, на його думку, на сім тисяч років давніші за Стоунхендж. Це доарійська цивілізація, яка традиційно називалася Борією (Сонячно-потужною) або Атлантидою (Старою землею).
Храмовий комплекс, який зберігся майже в ідеальному стані через те, що споруда була похоронена під тоннами грунту, датується 9500 роком до н.е.

За словами експертів, Гобеклі-тепе на 5,5 тис. років старший за перші міста Месопотамії, а в порівнянні із Стоунхенджем – на 7 тисяч років.

На даний момент фахівці розкопали 4 об’єкти з передбачуваних 20. Всі вони менше 30 метрів в діаметрі. На одному рівні з рештою знахідок лежать

Т-подібні стовпи, а над ними на метр підносяться два п’ятиметрові камені, на яких видно зображення кабанів, лисиць, левів, птахів, змій і скорпіонів.

Учені вважають, що люди, які звели Гобеклі-тепе, не знали писемності, у них не існувало гончарної справи і сільського господарства. Можливо, вони займалися лише полюванням.

"Всі були абсолютно упевнені в тому, що такі монументальні споруди під силу звести лише цивілізації, що має складну ієрархію, яка з’являються лише після появи землеробства, - говорить професор антропології Іен Ходдер. – Але знахідка Гобеклі все змінює, оскільки це продумана комплексна споруда, зведена до появи землеробства. Тому вже сам цей факт робить знахідку одним з найважливіших археологічних відкриттів за тривалий період часу".

На даний момент учені не можуть точно сказати, для чого використовувався Гобеклі-тепе. Деякі вважають, що комплекс був центром релігійних обрядів, пов’язаних з дітонародженням, а інші вважають, що Гобеклі-тепе був місцем паломництва для людей, що жили в окрузі.



Борія-Атлантида перед Великим потопом
Борія-Атлантида (окреслена червоним пунктиром) перед Великим потопом середини 6 тис. до н. е. Ілюстрація з книги «Атлантіс і Великий потоп»: Prof. Dr. Siegfried G. Schoppe, Christian Schoppe, MBA «Atlantis und die Sintflut», 2004 (німецькою мовою), http://www.atlantis-schoppe.de




В тему:

Атлантида: Загадки святилища Пуповинной горы

Вікіпедія: Гобеклі-тепе

Згадай себе!

Земля Сонячного Вепра: Борія, Гіперборія, Вишня Борія

Борія, тобто сонячно-потужна

Забута велич "маленької" землі

“Великий потоп” у долині Чорного моря

Підводні дослідники знайшли нові докази Великого потопу

Учені змоделювали Великий Потоп 8 тисячоліть тому

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи