Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Змінюючи Америку

Тим, хто думає, що Європа – це минуле Америки, радимо ще раз подумати. Європа важлива для Америки. Вона більш важлива, чим будь-коли. Ненсі Пелосі (Nancy Pelosi), Гілларі Клінтон (Hillary Clinton), Тед Кеннеді (Ted Kennedy) та різні ліберальні групи з особливими інтересами, що зараз домінують в Конгресі, хочуть переробити Америку за європейським зразком: соціалістичним, секуляристичним та мультикультурним.

Американцям достатньо просто подивитись на Європу, щоби побачити, якою буде їхня країна через 20 років, якщо вона піде шляхом, який обирають ці політики. Ви побачите, до чого веде відміна християнських цінностей, більш високі податки, обтяжливе регулювання та великий обридливій уряд – до колапсу цивілізації.

Спочатку було зростання “держави загального добробуту”, що призвело до стабільно високих податків, повільного розвитку та неповороткої економіки, яка повинна задовольняти зростаючі та нездійснені вимоги громадян.

Потім був секуляризм. Люди, про яких держава піклується від народження до самої смерті, більше не потребують Бога. “Держава загального добробуту” навмисно знищила релігію, щоб знищити дух свободи серед своїх суб’єктів. А також вона знищила демографію, тому що люди, які не вірять в Бога, не вірять в майбутнє, а дітей розглядають як тягар.

Третьою з’явилась абсолютно нова загрозу – так звана “велферова” імміграція. Це імміграція людей, переважно із тих культур, які не сприймають базових цінностей європейської цивілізації, а приїжджають виключно для того, щоб вимагати якихось вигод.

Візьміть, наприклад, Голландію – європейський еквівалент Сан-Франциско. Це земля Пелосі. Голландці розніжені обширною системою “велферу” (державного піклування). Вони першими в Європі легалізували аборти, евтаназію та гомосексуальні “шлюби”. Сьогодні іслам заповнює ту порожнечу, що з’явилась після того, як голландці створили релігійний вакуум в середині своєї культури. Сьогодні в Голландії вже 1 мільйон мусульман при загальній кількості населення 16 мільйонів. Їхнє число швидко зростає, тому що мусульмани плодяться, в той час, як секуляризовані голландці майже не мають нащадків.

Корінні голландці уїжджають. Починаючі з 2004 року щорічно емігрує більше корінних голландців, чим в’їжджає іммігрантів. Люди, що втратили віру в Бога, не борються. Вони втікають. Оскільки вони не вірять у життя після смерті, це життя є єдиним, яке вони можуть втратити. Один голландський емігрант, гомосексуальний письменник, що живе в Брюсселі, пише: “Я не воїн. Я не воюю за свободу. Я можу тільки насолоджуватись нею”. І таким мисленням уражена вся Західна Європа. Нещодавно молода німкеня заявила: “Краще бути зґвалтованою, чим ризикувати отримати поранення при спротиві. Краще уникати боротьби, чим ризикувати життям.” Європа обрала шлях покірності. Ісламізація не є причиною, але є наслідком колапсу Європи. Саме слово “іслам” означає “покірність”. Багато європейців вже підкорились. І в цьому сенсі вони вже стали мусульманами.

В самій основі колапсу західноєвропейської цивілізації лежить самовбивча хвороба “велферизму”. Вона підриває здатність людей піклуватись самим про себе, повставати за свої права, воювати за свою свободу. І врешті-решт, коли все це видно на європейському прикладі, конгрес місіс Пелосі збирається зробити те саме в Америці.

Сьогодні європейці створюють наднаціональну систему “велферу” – Європейський Союз. Після відмови від своїх свобод на користь “безпеки-від-народження-до-смерті”, тепер вони готові відмовитись від своїх кількасотрічних національних держав. Дехто з американців думає, що ЄС – це такі собі Сполученні Штати Європи. Вони помиляються. В той час, як Конституція США захищає свободи людей, Конституція ЄС їх знищує. В той час, як Конституція США визнає владу вище держави – Бога, Конституція ЄС свідомо уникає згадування Бога.

16 січня “європейський Ненсі Пелосі” – новообраний спікер Європарламенту, німецький християнський демократ на ім’я Ганс-Ґерт Поттерінґ (Hans-Gert Poettering) – проголосив, що він не буде наполягати на згадуванні Бога в Конституції ЄС, оскільки хоче бути “чесним та об’єктивним” спікером.

Сучасна європейська культура – це суцільне “заперечення”, це культура, побудована на запереченні кожного аспекту традиційної європейської спадщини (християнство, моногамний шлюб, національна лояльність, монокультурна ідентичність тощо). Ось таку культуру місіс Пелосі хоче запровадити в Америці. Але подивіться на що перетворилась Європа. Її відмова від дотримання старих форм морального і цивільного порядку зробили її неспроможною приборкати “державу загального добробуту” (державу “велферу”), контролювати імміграцію, підтримувати порядок в містах. Якщо Америка піде шляхом, запропонованим місіс Пелосі – вона все це отримає.

Ласкаво просимо в майбутнє, подивіться на Європу!


Пол Біліен (Paul Belien) є редактором “Brussels Journal” і позаштатним науковим співробітником “Hudson Institute”.


Reshaping America
Paul Belien, “The Washington Times”, 14 лютого 2007.

Переклав Володимир Щербина


----------------------------------------------------

В тему:

Погіршилась оцінка ролі США у світі

Зростання американської економіки різко вповільнилося

В Європу чи в ЄЕПу?

Відчайдушна спроба врятувати становище: голландці налякані зростанням етнічної напруги

Брюссельське божевілля: Бельгія забороняє числа 18 та 88

Коли мігранти з'їдять Європу

Нова крайньо-права група почала свою місію із захисту європейської ідентичності

Євросоюз - не Європа

Слов'янський расизм

Привіт від Джорджа Оруелла

Етнополітична карта світу ХХІ століття

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи