Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЗМІ: Вакцина від свинячого грипу зробила інвалідами десятки дітей

У Європі серед дітей, яким 2 роки тому зробили щеплення від свинячого грипу, почався спалах нарколепсії. Про це пише видання Вести.ру.
Нарколепсія - хвороба нервової системи, яка проявляється нападами раптового засинання, нічних кошмарів і галюцинацій.

Особливе зростання кількості хворих дітей відзначено у Швеції, Норвегії та Ірландії.

Так восьмирічний норвезький хлопчик Сігруд Бергсруд захворів на нарколепсію через два роки після того, як йому зробили укол вакцини від свинячого грипу. Відтоді вдень ​​у нього трапляються напади непереборної сонливості.

Сігруд один з 19 норвезьких дітей, у яких виявлено рідкісне захворювання нервової системи.

"Я раніше спав на першому поверсі. Тепер сплю тут, в спальному мішку. Поруч мені потрібні мама і тато. На випадок, якщо мені насняться кошмари", - розповідає дитина.

Крім нічних кошмарів, Сігруда мучать галюцинації і напади катаплексії: втрати м’язового тонусу, коли хлопчикові, наприклад, смішно.

"У школі мені складно на заняттях. Я так часто засинаю, що для мене принесли в клас м’яке крісло", - скаржиться Сігурд Бергсруд.

Батьки Сігруда кажуть, що їх обдурили чиновники міністерства охорони здоров’я. "Вакцину нам дуже наполегливо рекомендували. Лікарі говорили, що вона безпечна, побічних ефектів немає, її ретельно тестували. Ми погодилися на щеплення. Тепер я їм всім не вірю", - пояснює Моніка Бергсруд, мама хворої дитини.

Після появи нового штаму грипу світові фахівці приступили до розробки вакцини, проте всі вони були створені в рекордно короткі терміни. Про ретельну перевірку мова навіть і не йшла. Піддослідними стали фактично всі охочі зробити щеплення.

"Це була необхідна вакцина. Вона врятувала багато життів. На жаль, виявилися серйозні побічні ефекти. Про нарколепсію тоді толком нічого не знали", - пояснює Стейнар Мадсен, лікар-терапевт.
Наразі Європейське медичне агентство почало розслідування всіх випадків.

Як нагадує ТСН, вірус грипу А/H1N1 був виявлений в кінці березня 2009 року в Мексиці, США і Канаді, де були зареєстровані перші випадки з летальним результатом.

Вже в квітні того ж року ВООЗ оголосила пандемію свинячого грипу, поступово піднімаючи рівень загрози, негайно було вжито заходів щодо глобальної вакцинації проти вірусу.

11 червня 2009 року вперше більш ніж за 40 років ВООЗ офіційно оголосила про введення шостого, максимального рівня загрози пандемії у зв’язку зі стрімким розповсюдженням світом грипу A/H1N1. За даними ВООЗ, в усьому світі було зафіксовано близько 18,5 тисячі випадків зараження грипом H1N1 з летальним результатом, більш ніж у 200 країнах були виявлені інфіковані.

Проте згодом представники комісії з охорони здоров`я Парламентської асамблеї Ради Європи заявили, що пандемії грипу AH1N1 не було і звинуватили Всесвітню організацію охорони здоров`я в необгрунтованому роздмухуванні паніки.

Експерти ПАРЄ: пандемії грипу AH1N1 не було

Експерти свою заяву підтвердили результатами незалежних досліджень. Вони стверджують, що паніка, викликана ВООЗ, призвела до перевантаженості лікарень і розбазарювання коштів з держбюджетів по всьому світу.

Згідно доповіді ПАРЄ, кількість підтверджених жертв AH1N1 в світі виявилася навіть меншою, аніж при звичайних сезонних епідеміях грипу.

А «Британський медичний журнал» прямо звинувачує ВООЗ в корупції. За даними видання, багато експертів Всесвітньої організації охорони здоров`я мали фінансові зв’язки з фармацевтичними компаніями. І не виключено, що про пандемію було оголошено саме під тиском виробників ліків.


В тему:

Пандемії чи параної?

Неприхований геноцид: Назар Клоченко впав у кому після щеплення і вмер

Фармацевтичний бізнес нічим не відрізняється від інших його видів

Хуцпа - супернахабство, що паралізує опонента

Половина захворювань грипом проходить без жодних симптомів

Ігор Каганець про добрі віруси, Живе Слово, кінець світу і досягнення невразливості (відео)

Віруси – добрі вісники Всесвіту

Актуальні статті на тему вакцинації

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи