Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

13 квітня – день «Нептуна»: як українські протикорабельні ракети спалили російську «Москву» (+відео)

Категорія:

Українські крилаті ракети “Нептун” завдали 13 квітня увечері руйнівного удару по флагману російського Чорноморського флоту "Москва". Тому самому кораблю, який послали у відомому напрямку захисники острова Зміїний. Крейсер таки “утонул”.

За іронією долі, будували цей корабель на Миколаївському судноремонтному заводі, а вчора миколаївські хлопці із 406-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова його і потопили, пише Еспресо.

Наші спеціалісти уже пускали ракети по “Москві” на початку війни, але тоді окупанти їх збили й російський крейсер від люті пустив кілька зарядів по мирних містах Півдня. Тому наші хлопці ракети берегли й хотіли, щоб удруге було дуже точно. Економні.

Портал “Мілітарний” цитує співробітника ДК “Укроборонпром” Олега Болдирєва: 

“Сьогодні стріляли одразу двома ракетами, не заощаджуючи, щоб подолати протидію, зокрема, і російського АК-630. 630-й – це шестиствольна скорострільна гармата, яка повинна збивати ракети, що підлітають...”

Російські телеграм-канали, що висвітлюють військову тематику, повідомляють, з посиланням на свої джерела, що флагман Чорноморського флоту затонув:

Плавучість крейсера була ускладнена морськими погодними умовами. В результаті всіх сукупних факторів, за попередньою інформацією, і, на превеликий жаль, крейсер приєднався до підводного супутникового угруповання Роскомоса”.

За їхньою ж інформацією, ракетний удар був у лівий борт. Перед тим увагу корабля відвертав український БПЛА Bayraktar TB2.

Прекрасна операція! Можна без зайвої скромності сказати, що події вночі 13 квітня на Чорному морі увійдуть у світові підручники військово-морської історії як найуспішніша морська операція з часів затоплення аргентинського крейсера “Генерал Бельграно” британським підводним човном у 1982 році.

Спалення "Москви" породило спалах народної творчості та купу мемів:

 

Усі радіють, навіть росіяни:

Наші інтереси: 

Стежимо за успіхами Українських військових та результатами Української зброї.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи