Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вихід на український ринок газу великого європейського гравця обіцяє чималі вигоди для України

Французька компанія Engi буде постачати і зберігати газ в Україні. Відповідну угоду "Укртрансгаз", Engi і "Енжі Енержі Менеджмент Юкрейн" підписали в рамках економічного форуму Україна-Франція в Парижі.
 

16112802.jpg

28 жовтня 2016 року, м. Париж – В рамках економічного форуму Україна-Франція відбулось підписання договорів на транспортування та зберігання природного газу між українським оператором ПАТ «УКРТРАНСГАЗ» і компанією Engie (Франція) та її дочірньою компанією

Одна з найбільших енергетичних компаній Європи з річним оборотом близько 70 млрд євро Engi, представлена в Україні дочірньою компанією "Енжі Енержі Менеджмент Юкрейн", підписала договір на транспортування та зберігання природного газу з національним оператором ПАТ "Укртрансгаз" 28 листопада, повідомляється на сайті "Укртрансгазу".

"Ми готові виконати всі умови контракту, адже український газотранспортний оператор працює за європейськими стандартами і правилами", - повідомив президент ПАТ "Укртрансгаз" Ігор Прокопів.

Підписання договору дозволить Engi самостійно постачати блакитне паливо в Україну з перспективою подальших прямих продажів українським трейдерам і споживачам.

Розвивати французький бізнес на території України буде дочірня компанія Engi "Енжі Енержі Менеджмент Юкрейн". У 2016 році французька компанія стала одним з основних продавців газу для НАК "Нафтогаз України" та інших українських трейдерів.

"Вихід такого потужного європейського гравця на український ринок – це хороший сигнал для інших європейських компаній. Ми раді бачити, що реформа "Нафтогазу" і ринку приносить користь", - зазначив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Прихід на український ринок газу європейських постачальників вкрай важливий з точки зору його демоноползации.
 

Наші інтереси: 

Україна повинна користатися своїми природними можливостями і ресурсами.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
газ
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи