Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 13

Види зернових норій. З чого складається норія

Транспортування зерна у великих обэмах практично неможливе без допомоги технічних пристроїв. Тому на багатьох елеваторах використовують норії - пристрої, що піднімають зерно вертикально або під ухилом і завантажують його в контейнери.

Один з основних елементів норії - спеціальна гумова стрічка, до якої прикріплені ємності, що набирають зерно. Завдяки електричному струмові стрічка рухається на барабанах, а з нею переміщуються і ємності, які на найвищій точці руху перекидаються і висипають зерно. Потім вони знову повертаються донизу, набирають зерно і так по колу.

Види норій

Залежно від потужностей елеватора та потреб господарства підбираються типово різні норії, які можуть бути ковшовими, похилими, поличними та люлечними.

Ковшові норії. До стрічки кріпляться ковші. Вони можуть бути з різних матеріалів – полімери, пластик або нержавіюча сталь, і кріпляться у шаховому порядку. Ковшові норії рухаються лише вертикально, а максимальна висота підйому становить 60 м.

Похилі норії. Являють собою стрічку, яка кріпиться під кутом (від 60 до 82 градусів) до основи. Такий пристрій зручно використовувати для будь-яких сипучих продуктів, не лише зерна.

Поличні та люлечні. Конструкція складається з кількох пластинчастих втулкових ланцюгів, які огинають зірочки. Все закріплено дуже жорстко. Пристрій напівавтоматичний, тому що вимагає ручного вивантаження матеріалу перед транспортуванням. Люлечні відрізняються від поличних тільки способом кріплення "люльок" - вони прикріплені шарнірами, що забезпечує їм постійне горизонтальне положення незалежно від напрямку руху.

Крім цього, існують також ланцюгові, стрічкові, тихохідні та швидкохідні пристрої, а також норії із зімкнутими та розставленими ковшами (ковші кріпляться один за одним без інтервалів або на відстані).

Окремо варто відзначити норії з ковшами без дна. Дані ємності є перевернутою чотирьохкутною пірамідою без верхівки. Такі ковші встановлюються одне за одним, їх кількість може досягати 15, а під ним кріпиться ковш із дном. При роботі норії зерно не затримується, а перебуває у постійному русі, утворюючи сипкий потік, який потрапляє у закритий ківш. Таким чином продуктивність пристрою підвищується, а зерну забезпечується краща безпека.

З чого складається норія

Зернова норія складається з таких елементів:

  • Голівка норії за допомогою допоміжних елементів визначає напрямок руху зерна.

  • Черевик - нижня, опорна частина всієї конструкції. Для того, щоб витримати вагу, виготовляється з якісної та міцної сталі. Саме в черевику відбувається завантаження зерна.

  • Усередині сталевих шахт знаходиться стрічка із ковшами.

  • Між приводним та натяжним барабаном натягується стрічка з міцного матеріалу, який витримує великі розривні навантаження (до 80 кг/см).

  • Двигун приводить у дію всю конструкцію.

  • Ковші з різних матеріалів міцно кріпляться до стрічки болтами. Можуть бути в послідовному або шаховому порядку - залежить від ширини стрічки.

Переваги норії

Норія як один з головних інструментів на елеваторі має низку безперечних переваг:

  • проста і зрозуміла в експлуатації

  • можна використовувати для будь-яких сипких продуктів та різновидів зернових культур

  • інтервально рівномірне розвантаження

  • проста в монтажі

  • має антикорозійні властивості і може використовуватися за будь-яких погодних умов

  • енергоефективність, екологічність та компактність

  • м'яке транспортування зерна

Де замовити норію зернову

Якщо Ви шукаєте, де можна замовити якісну та довговічну зернову норію, рекомендуємо звернути Вашу увагу на компанію "Деметра", яка є єдиним офіційним представником "SUKUP MFG", "DELUX MFG", "BROCK INC", "Sweet MFG" - провідних американських підприємств із виробництва сільськогосподарського устаткування. "Деметра Україна" - лідер з постачання в Україну якісного обладнання для сушіння, зберігання та транспортування зерна. Досвідчені менеджери допоможуть Вам підібрати конструкцію, яка найбільше відповідатиме Вашим запитам, а монтажники зберуть її на Вашій ділянці в найкоротший термін. Ознайомитись детальныше можна за посиланням - https://demetra.ua/obladnannya/transportuvannya-zerna/noriyi/

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи