Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні стартували масштабні навчання НАТО

Категорія:

Спецтема:

31 серпня в Україні почалися українсько-американські навчання «Сі Бриз-2015», у яких візьмуть участь близько 2,5 тисяч військовослужбовців.

Про це повідомив Прес-центр Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Навчання пройдуть в Одеській і Миколаївській областях України, а також у північно-західній частині Чорного моря.

Метою навчань є відпрацювання проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні. Навчання покликані підвищити рівень довіри і безпеки в регіоні, поліпшити сумісність ВМС України і ВМС країн НАТО та країн-партнерів.

У навчаннях візьмуть участь близько 2,5 тисяч військовослужбовців, із них близько тисячі осіб, дев'яти кораблів, 8 вертольотів і літаків представлятимуть військово-морські сили України.

Прикордонна служба України відрядить на навчання до 10 патрульних катерів. Із боку США будуть задіяні близько тисячі військовослужбовців, п'яти кораблів і двох підводних човнів.

Маневри триватимуть до 12 вересня.

1 вересня в Одесі відбулася офіційна церемонія відкриття українсько-американських навчань «Sea-Breeze — 2015», у якій взяли участь Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк, Міністр оборони України Степан Полторак, командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Сергій Гайдук, командувач 6 флотом ВМС США віце-адмірал Джеймс Фогго і Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні пан Джеффрі Пайєт.

Нагадаємо, на Львівщині на Яворівському полігоні пройшли міжнародні українсько-американські штабні навчання Rapid Trident 2015. Це найбільші навчання Сухопутних військ в Україні цього року. 

Наші інтереси: 

+

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи