Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В США заарештовано двох бізнесменів, які допомагали Джуліані проводити розслідування в Україні

Протистояння республіканців та демократів в США вийшло на новий рівень. І знову в центрі вузлу – Україна.

giulianiparnas.jpg

Руді Джуліані і Лев Парнас разом п'ють каву 20 вересня 2019. Photo: Aram Roston/Reuters

Ввечері 9 жовтня, в США було заарештовано двох бізнесменів, які допомагали особистому адвокату Дональда Трампа Руді Джуліані (Rudy Giuliani) проводити розслідування щодо неоднозначної діяльності Джо Байдена та його сина в Україні.

Два бізнесмена із Флориди – Лев Парнас та Ігор Фруман – народились в Україні, але зараз вже є громадянами США. Сьогодні, 10 жовтня, вони мали з’явитись у федеральний суд штату Вірджинія, проте вчора ввечері їх було заарештовано в міжнародному аеропорту Даллес поряд з містом  Вашингтон, округ Колумбія.

Як повідомляє преса, їм закидають те, що вони нібито створили фальшиву організацію під назвою «Global Energy Producers» (Глобальні виробники енергії), щоб мати можливість переказувати пожертви на підтримку деяких політичних фігур. Обвинувальний висновок звучить, як театр абсурду: «пожертви були внесені з метою набуття впливу на політиків з метою просування своїх особистих фінансових інтересів та політичних інтересів українських урядових чиновників, у тому числі принаймні одного українського урядового чиновника, з яким вони працювали». Цікаво, що таке саме «обвинувачення» можна висунути кожному, хто жертвує свої гроші тій чи іншій політичній партії. Чому ж зосередились саме на них?

Також стверджують, що вони нібито лобіювали неназваного, тодішнього конгресмена, щоб наполягати на відстороненні Марії Йованович, яка на той час була послом США в Україні. Як пам’ятаємо пані Марію відкликали з цієї посади у травні цього року. У нас в Україні до її діяльності неоднозначне ставлення. В той час, як для США Україна є важливим партнером у Східній Європі, і Посольство США в цілому багато працює над покращенням та вдосконаленням стосунків між країнами - пані Марія з одного боку працювала в силу своїх можливостей проти переобрання Президентом України Петра Порошенка і одночасно встигла особисто образити тоді ще кандидата в Президенти Володимира Зеленського. Доволі дивна поведінка для дипломата.

І саме страшне: цим двом бізнесменам закидають те, що вони нібито сприяли зустрічі Джуліані з кількома українськими чиновниками. Маленьке пояснення: зустрічі, де обговорювалось питання тиску Байдена на українські власті з метою зупинити розслідування щодо фірми, де був його син.

Цікаво, що недавно в інтерв’ю одній з газет Лев Парнас сказав, що «отримав певну інформацію» про Байдена, «і я подумав, що це мій обов'язок передати її».

Ми далекі від того, щоб звинувачувати Демократичну партію США. Багато її прихильників щиро вірять у пропоновані нею методи розвитку суспільства. Проте керівництво Демократичної партії загрузло у корупції. І коли інформація про це випливає на поверхню – намагається задіяти будь-які важелі, аж до корумпування судової системи – щоб уникнути відповідальності.

Отже, Дональда Трампа очікує ще багато роботи з «очищення авгієвих конюшень».

 

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в країні, що є стратегічним союзником України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи