Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Берлінській філармонії відбувся благодійний концерт «Серце України»

Категорія:

Концерт пройшов напередодні Дня захисника України та викликав надзвичайні емоції публіки. Глядачі неодноразово вітали музикантів оплесками, стоячи. Часто оплески супроводжувалися патріотичними гаслами.

22101601.jpeg

Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Разом з Національним президентським симфонічним оркестром України під керівництвом українського диригента Василя Василенка виступили зірки світового масштабу – сопрано Людмила Монастирська, тенор Дмитро Попов, баритон Андрій Бондаренко, бас Андрій Гонюков, а також скрипаль-віртуоз Дмитро Ткаченко, пише Укрінформ.

Музиканти представили твори Лисенка, Скорика, Ревуцького, Данькевича, Сильвестрова, Майбороди, Адамцевича, Білаша, Гулака-Артемовського, світових композиторів, а також українські народні пісні.

Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Як ми писали в анонсі концерту раніше, організатором виступило громадське об'єднання "Україна Форум" та його голова Люба Покотило. Вона переконана, що якщо про Україну більше дізнаються у світі як про культурну націю, допомагати нам будуть ще більше.

Люба Покотило

Люба Покотило повідомила, що отримані від концерту кошти й пожертви підуть на підтримку будинку для біженців в селі Білий камінь Львівської області, де наразі знайшли притулок 100 осіб, з них 35 дітей.

Слід додати, що власне створення цього будинку стало можливим також за участю організації "Україна форум". До допомоги долучилися численні організації, зокрема, Німецька спілка пожежників, яка також стала одним зі співорганізаторів концерту.

До присутніх з вітальним словом звернувся експосол України в Німеччині Андрій Мельник, широко відомий завдяки своїй часто різкій критиці на адресу німецької влади. Це стало прощанням Мельника з берлінцями, адже він залишає Німеччину після майже восьми років роботи на посаді очільника українського зовнішньополітичного представництва в ФРН.

Окрім вітань музикантам, спонсорам і гостям дипломат, скориставшись можливістю, звернувся до німецького політикуму: "Доброю новиною для багатьох німців є те, що я залишаю наприкінці тижня Берлін, тож багато хто може спокійно видихнути. Але погана новина для всіх тих, хто сподівається, що несамовитий посол нарешті поїде, що цей "мучитель німецької політики" зникне, – вам ще рано радіти: я не можу вам обіцяти, що я час від часу не буду говорити з Києва, якщо побачу, що щось іде не так", – попередив Мельник під бурхливі оплески зали.

Вві концерту у фоє філармонії відбулася Українська імпреза: відомий у Берліні співак Микола Сікора «завів» виконанням української фольклорної музики глядачів, які з готовністю самі стали учасниками імпровізованого хору. Також була представлена персональна виставка картин українського художника Олега Шупляка і презентація українських солодощів та смаколиків.

Наші інтереси: 

Просуваємо українську музику та культуру в Європі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Вітаю Любу Покотило, яка не гребує зусиллями, аби довести справу до кінця! 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Вітаю Любу Покотило, яка не гребує зусиллями, аби довести справу до кінця! 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !