Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У відповідь на військові навчання РФ Україна готує дзеркальні навчання під Кримом, – Таран

Світ:

У відповідь на російські військові навчання в тимчасово окупованому Криму “Кавказ-2020” Україна проведе навчання на полігонах Південної України “Об’єднані зусилля-2020”. Про це під час виступу у Верховній Раді України  17 липня заявив міністр оборони України Андрій Таран. 

20071701.jpg

міністр оборони України Андрій Таран

Військові, які виконують завдання в районі ООС та вздовж адмінкордону з АР Крим “готові до адекватного реагування на існуючі виклики та загрози”: посилено ведення розвідки, тривають заходи з ротації військ, налагоджена взаємодія ЗС з іншими військовими формуваннями, цитує міністра Новинарня

Прокоментував міністр і ймовірне загострення на кримському напрямку. Він пригадав, що протягом останнього місяця в засобах масової інформації з’явилося багато повідомлень щодо можливості здійснення збройного нападу Російської Федерації, активізації бойових дій саме на кримському напрямку.

“У цьому контексті необхідно зазначити і слова колишнього командувача армії США в Європі та низку статей в ЗМІ, які не лише повторили слова американського генерала у відставці, а й, зокрема, надавали коментарі з боку експертного середовища. Хочу зазначити наступне: на теперішній час ознак безпосередньої підготовки до активних бойових дій російських окупаційних військ поблизу адміністративної межі Херсонської області з тимчасово окупованою територією АР Крим не виявлено. На півострові не фіксуються дії зі створення даних угруповань”, – сказав Таран.

“Разом з тим, пам’ятаючи про непередбачуваність рішень найперше політичного керівництва РФ і, безумовно, воєнно-політичного керівництва РФ Збройні сили України здійснюють певні заходи для запобігання та надання відповідної відсічі можливим діям з боку ЗС РФ”, – додав міністр.

Україна готується до дзеркальних військових навчань у відповідь на російські навчання “Кавказ-2020” в тимчасово окупованому Криму.

“З урахуванням накопичення військ щодо підготовки до навчань “Кавказ-2020” керівництвом МОУ планується в цей же час, на останню декаду вересня, проведення стратегічного командного навчання “Об’єднані зусилля-2020”. У рамках цього навчання нами планується перевірити спроможність ГШ в новій структурі діяти відповідно до стандартів НАТО, організовувати взаємодію з пунктами управління ЗС НАТО”, – анонсував Таран.

“Планується проведення в рамках цих навчань перевірки бойової готовності підрозділів, будуть проведені бойові стрільби зенітно-ракетними комплексами, з літаками ПС ЗСУ, з певними підрозділами Сухопутних військ на наших полігонах, які розташовані на півдні України. Очікуємо, що представники країн НАТО зможуть взяти участь у цих навчаннях”.

Зараз, за словами Тарана, розробляється план цих навчань.

“Ця асиметрична відповідь, за нашою оцінкою, покаже готовність ЗС до надання достойної гідної відсічі будь-яким спробам з боку РФ загострити ситуацію або почати масштабні бойові дії. Хоча ми не відмічаємо станом на зараз реальної підготовки ЗС РФ до збройного наступу в період проведення навчань “Кавказ-2020”, – підкреслив міністр.

Голова правління “Українського мілітарного центру” Тарас Чмут розповів, що на півдні України вже готові сили, щоб стримувати атаки ворога і з моря, і з суші. Йдеться, зокрема, про бригаду морської піхоти, артилерійський полк, який озброєний “Гіацинтами”, “Ураганами” і “Градами”, а також бойові вертольоти, бомбардувальники і винищувачі.

Раніше президент американської Jamestown Foundation Глен Говард заявляв, що посушливе літо в Криму може спонукати Російську Федерацію перейти до активних дій у Херсонській області, щоб отримати контроль над Північно-Кримським каналом. Таке ж припущення висловлював і колишній глава уряду АР Крим, екснардеп Сергій Куніцин (нині – голова Консультативної ради у справах ветеранів війни).

На початку червня стало відомо, що на території Херсонської та Миколаївської областей військові та правоохоронці посилили охорону об’єктів критичної інфраструктури через загрозу можливого вторгнення російських військ.

Наприкінці червня військові звітували, що один із підрозділів морської піхоти відпрацював десантування посадковим способом на територію одного із важливих об’єктів у виключній морській економічній зоні України, та приступив до умовної його оборони.

За інформацією Головного управління розвідки МОУ, у військових навчаннях ЗС Росії “Кавказ-2020” у Південному військовому окрузі візьмуть участь близько 120 тисяч військових та близько чотирьох тисяч одиниць техніки. В ході показової фази навчання “не виключаються демонстраційні дії провокаційного характеру”.

Наші інтереси: 

Бути готовими до відсічі. Розуміти, що РФ розуміє тільки силу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи