Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 102
  • Переглядів: 111

У Швеції закликали усіх громадян бути готовими до війни і надихатися Україною

Категорія:

Спецтема:

Безпечна смуга миру, яка триває у Швеції понад 200 років, не повинна викликати у шведів помилкове відчуття безпеки, заявив міністр цивільної оборони країни Карл-Оскар Болін. Він закликав шведів "рухатися" та готуватися до можливої війни.

 

24011001.jpg

Фото: Reuters

На щорічній конференції з оборони Folk och Försvar Болін заявив, що "усім шведам потрібно діяти зараз, аби підвищити стійкість країни у разі війни". Зокрема, під час свого виступу шведський міністр зазначив, що мир не є "непорушною константою" навіть у Швеції. Він припустив, що загроза війни стала більшою, ніж це було протягом дуже довгого часу, повідомляє The Local.

 "Багато хто говорив це до мене, але дозвольте мені зробити це офіційно, більш просто і з відвертою ясністю: у Швеції може бути війна", — заявив Болін.

У виданні зазначили, що, швидше за все, міністр не мав на увазі неминучість та гарантованість збройного конфлікту в країні. Скоріше, Болін мав на увазі, що теоретично можливість війни у Швеції існує, хоча вона традиційно мирна країна.

Він закликав посадових осіб забезпечити пункти притулку, розробити надзвичайний план водопостачання та постачання продуктів. Працівників же Болін закликав запитати у свого роботодавця, якою буде їхня роль в організації підготовки до війни на робочому місці, і розглянути, які речі першої потреби їм знадобляться, аби мати змогу продовжувати працювати в складних умовах.

Міністр Болін закликав шведів надихатися Україною, яка зустріла повномасштабне вторгнення Росії в лютому 2022 року "всебічним опором". Він заявив, що урядові установи також повинні прискорити темпи.

У виданні ще раз підкреслили, що навряд чи промова Боліна була пов’язана з якоюсь конкретною нещодавньою загрозою проти Швеції. Швидше за все вона стала продовженням серії попереджень від уряду та інших учасників щодо того, що країні необхідно посилити військовий і цивільний захист на фоні агресії РФ, яка лише зростає.

Своєю чергою Верховний головнокомандувач збройних сил Швеції Мікаель Біден повторив попередження Боліна.

"Ми повинні зрозуміти, наскільки серйозна ця ситуація насправді, і щоб ви, аж до індивідуального рівня, морально підготувалися. Дивіться новини з України та ставте собі прості запитання: якщо це станеться тут, у мене все на місці? Що я повинен зробити? Чим більше людей подумають про це та підготуються, тим сильнішим буде наше суспільство", – заявив Біден телеканалу TV4.

Переклад: iPress

Нагадаємо, в Німеччині вирішили у найкоротші терміни наростити особовий склад Бундесверу і розширити виробництво озброєнь, а також змінити власну ментальність.

Наші інтереси: 

Швеція стала членом НАТО і тепер Балтійське море стало внутрішнім морем НАТО, що буде проблемою для РФ. Європейські країни починають озброюватися і розбудовувати свої армії. Шведи вже зараз готові відправляти своїх військових до країн Балтії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи