Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Московській області вже діє система розпізнавання силуетів – новини ультраіндастріалу

Категорія:

Принцип алгоритму системи розпізнавання силуетів частково заснований на тому факті, що силует кожної людини є унікальним, адже його рухи, фізичні параметри та контури можна зафіксувати й далі аналізувати, порівнюючи з іншими вибірками силуетів.

Елементи системи встановлені на більш ніж 200 об'єктах у парках, медичних установах, автобусних зупинках, стоянках пасажирського транспорту та можливих місцях скупчення людей. Система після аналізу матриці розпізнаних силуетів дозволяє отримати знеособлені дані про відвідування людьми різних майданчиків, включаючи аналітику за віком та іншими даними – повідомляє Хабр.

Алгоритм «детектування силуету та шляху людини, що проходить повз камеру» від NtechLab дозволяє зробити точний підрахунок людей на певній місцевості навіть в умовах їх дуже щільного скупчення, а також може відстежувати переміщення силуету людини, використовуючи дані з різних камер у максимально можливій зоні, що спостерігається, аж до місця, де камера може зафіксувати особу людини, яку шукають.

Наприклад, у центрі міста вкрали велосипед, камера, що зафіксувала цю подію, була розташована далеко, так що на кадрах з крадіжкою не видно обличчя, але при цьому чітко фіксується силует. Далі, використовуючи дані з інших камер, алгоритм аналізує варіанти збігу силуету на них і може відстежити за характеристиками «цифрового зліпка» силуету, як далеко пішов викрадач з велосипедом, скласти його маршрут та простежити переміщення до місця, де є камера, яка змогла показати його обличчя, причому чи був у нього в руках велосипед, чи не було, не відіграє вже особливої ​​ролі в такому пошуку.

Наші інтереси: 

Стежимо, як відбувається цифровий контроль.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи