Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тисячі біженців прорвали поліцейський кордон на кордоні з Македонією

Сутички почалися після того, як поліція дозволила невеликій групі біженців потрапити в країну. Правоохоронці застосували проти натовпу, що прорвала кордон, світлошумові гранати.

Близько двох тисяч біженців та мігрантів в суботу, 22 серпня, прорвали кордон поліції на кордоні з Македонією. Це сталося після того, як поліція дозволила невеликій групі з дітьми перетнути кордон з території Греції, повідомляє AP. За даними агентства, біля кордону сталася тиснява, чим скористалися тисячі людей для того, щоб перетнути ділянку кордону Македонії, що не огороджений колючим дротом.

Поліція застосувала світлошумові гранати, але не змогла швидко зупинити натовп. За даними AFP, поліцейські використовували близько 30 гранат протягом півгодини. Коли порядок був відновлений, на території Греції за огорожами з колючого дроту залишилися кілька сотень людей, в основному, літніх людей і дітей.

Раніше, 21 серпня, поліція Македонії застосувала сльозогінний газ для розгону нелегальних мігрантів та біженців. За даними dpa, також використовувалися світлошумові гранати. Кілька тисяч людей вимагали пропустити їх через державний кордон з боку Греції, щоб потім потрапити до Угорщини і звідти в інші європейські країни.

За день до цього, 20 серпня, Македонія оголосила режим надзвичайного стану у зв'язку з величезним напливом нелегальних біженців з сусідньої Греції. Режим НС був введений в прикордонних областях на півдні і півночі країни. Уряд у Скоп'є обгрунтувало цей захід "посиленням тиску" на південний кордон країни, а також різким збільшенням кількості нелегалів, які прибувають з території Греції. За даними уряду Македонії, з середини червня на територію країни проникли близько 42 тисяч біженців, у тому числі близько 7000 дітей.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи