Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Трансмутована чи трансформована свідомість?

Країна, “в якій стався Чорнобиль”, має бути перш за все мудрою, щоб, оговтавшись від трагедії, спрямувати свою освіту й систему охорони здоров’я на виховання правильного природовідповідного світосприйняття шляхом осучаснення багатовікового досвіду предків.

Нещодавно на одному поважному зібранні затверджували ескіз пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи. У центральній його частині розташоване серце, з якого капає кров. Серце, обгорнуте орбіталями «мирного атома». Мирний атом всередині дзвона ….. (яйце в ларці, ларець в дуплі). На мій коментар про те, що виглядає це не зовсім естетично, саркастично відповіли: «До чого тут естетика, коли мова йде про горе й страждання народу!» Ескіз затвердили одноголосно, а я все розмірковую: для чого Творець допустив мене на це зібрання …

Щороку я буваю на заходах, присвячених черговій річниці чорнобильської трагедії й завжди чекаю на те, що ось, нарешті, вийде до аудиторії лектор і вже більше не буде вводити зал у психоз своїми алегоріями про чорну хмару над саркофагом, опустілу криницю, самотню дідову хату, вовків на занедбаному кладовищі. А навпаки, він впевнено й відверто скаже: “Люди! Чорнобиль це глобальне, багатофакторне, гіперскладне ЯВИЩЕ, вивчати й виліковувати яке треба не елементарними лінійними діями (як то допомога на ліки, на харчування), а неординарними нетрадиційними підходами. Він, Чорнобиль, як випробування для народу, був передбачений пророцтвами. Він поставив нашу націю на коліна, щоб усвідомити фальшиві цінності “диктатури пролетаріату” й повернути собі Бога, совість і душу.”

Через 25 років після аварії з’являються все нові факти про кількість радіоактивного матеріалу, випущеного в атмосферу. Та навіть, якщо розглядати варіант найоптимістичнішого сценарію (400 Хіросім), хочеться запитати:

- Чому ж ми, українці, все-таки ще живемо?

- Чому наші діти народжуються з показниками Індиго або “кришталево активованими ДНК”?

- Чому наша земля, славетний чорнозем, почала активно продукувати мікроорганізми, які не тільки захищають себе від радіоактивного випромінювання, а й вміють відновлювати свої порушені генетичні структури?

- Чому? Тому що Земля існує за законами самоорганізації й має здатність, отримавши болюче щеплення, адаптуватися до будь-чого!

Цитата: Відкрито мікроорганізм Deinococcus radiodurans, який виявляє протидію до радіації. Його генетичний код знаходиться в товщі десяти шарів – якщо руйнується верхній, його місце посідає той, що під ним. Вчені розпочали роботу над модифікацією бактерії, щоб зробити її більш дієвою. (журнал “Cайтенс ньюз”, грудень 1998 р.)

Хочеться відвернути читачів від, на жаль, однобокого традиційного погляду на Чорнобильську подію як наслідок великої безвідповідальності людства. Звісно, що так. І ніхто вже не приховає констатуючі факти про тонни радіоактивного матеріалу, 50000 померлих (інформація застаріла, сьогодні такі підрахунки просто неможливі), про кількість онкозахворювань, генетичних патологій. Це вже є. І з ним доводиться жити. Інше запитання: жити кому? Людям чи жертвам, народу чи натовпу!

Цитата:.... м’ясо, що піддалося радіоактивному зараженню, переробити в ковбасу у співвідношенні 1: 10 з іншими інгредієнтами та розповсюдити на території союзних республік, окрім Москви... (З рішення Політбюро ЦК КПРС від 8 травня 1986 року під грифом “цілком таємно”).

Цитата: За результатами медогляду учнів щороку у державі перебуває на обліку біля 79% школярів, у яких виявлено 474 патології. У рейтингу захворювань: 45% - ендокринні, 22% - опорно-рухового апарату, 12% - органів зору. Проблеми із захворюванням органів травлення виявлені в усіх. (З матеріалів спільного засідання педколективу, батьківського активу, громадськості у гімназії “Ерудит”, березень 2010 р.)


Якщо школа – це матриця нації, то що за знання, культуру й духовність можна передати дитині, яка хвора, яка песимістично налаштована на життя, яка має вже зазомбований телевізорами, мобільниками, комп’ютерами мозок? І ми можемо тисячі разів читати на шпальтах газет про те, як освіта наближається до європейського стандарту, та насправді, можливим це стане тоді, коли перестанемо копіювати американські технології профілактики тютюнопаління, нарко- й алкозалежності, а відродимо свої стародавні способи, традиції та звичаї виховання дітей в усвідомленні себе дужими, витривалими, психічностійкими, боголюбивими, гуманними, милосердними, емоціоналістичними.

Цитата: Специфіка буття українців грунтується на їх “емоціоналізмі”. Тобто високому значенні почуттів в житті, своєрідному баченні природи. (З осучасненої сковородівської теорії “Філософія серця”).

Отже, повертаючись до згаданого вище неординарного нетрадиційного підходу до нейтралізації впливу дії радіації на життя, можна сміливо утверджувати перший крок: у сім”ї, у школі, у суспільстві вчити дітей бути здоровими.

Цитата: У багатьох постраждалих внаслідок чорнобильської катастрофи спостерігаються проблеми трансмутації свідомості. Гормональні зрушення в організмі викликають пригніченість, смуток, печаль, депресію, агресивність. Це закономірно призводить до зменшення шансів на подолання складної життєвої ситуації; спадає вірогідність конструктивних дій та поведінки в цілому. Люди кардинально змінюють спосіб життя. Очікуючи та вимагаючи від держави грошових компенсацій, різних форм гарантій і пільг, вони перестають самі боротися за своє здоров’я, стають споживачами. (З матеріалів III Міжнародної науково-практичної конференції у Чернігові “Сучасні проблеми екологічної психології. 20 років після Чорнобиля.”)

Я маю змогу спостерігати за розвитком дітей з різних сімей – і тих, що з гарним достатком, і не дуже. Хворіють всі однаково. Діти з сімей із середнім достатком, може навіть і менше. Багатий асортимент їжі ще не означає її корисність. Знання про харчування сьогодні повністю спотворені. А про етику вживання їжі, біологічні ритми організму - забули давно. Ми трав’яні приправи – кладову ферментів, замінили на емульгатори й глютанати, й при цьому хочемо не скаржитися на онкозахворювання! Це тільки штрихи – але як багато втраченої мудрості треба передати дітям. І якою безглуздою є ота біологія в школі, бо після шести років вивчення, змушує людину звертатися до лікаря, щоб той, практично ніколи не звертаючи уваги на стан шкіри, волосся, нігтів тощо, пояснив, що з нею.

Скільки батьків бере сьогодні довідки про звільнення від фізкультури своїм дітям? І їм несоромно! А в часі стає несоромно і дітям - бути хворими, непристосованими до фізичних випробувань, ховатися від фізичної роботи, не вміти себе впорядкувати.

Від чого залежить міцність та лабільність нашої нервової системи? Від нашого світосприйняття, вміння правильно реагувати на стреси та нейтралізувати їх вплив! Де цьому повинні навчити? У сім’ї та школі! “Психо” з латинського перекладається як “душа”, тому стан душі прямо пропорційно відповідає стану нервової системи. І ніяка суперметодика профілактики СНІДУ та різних залежностей не допоможе доти, доки людина не усвідомить себе Людиною, не зрозуміє сутності випробувань у своєму житті, не виробить свою власну Філософію серця. Тоді, коли вона матиме свій стержень духу, усвідомить силу свого внутрішнього “Я”, вже ніякі екологічні проблеми їй не нашкодять. Та й, власне, не існуватиме тих, хто ці проблеми створюватиме.

Країна, “в якій стався Чорнобиль”, має бути перш за все мудрою, щоб, оговтавшись від трагедії, спрямувати свою освіту й систему охорони здоров’я на виховання правильного природовідповідного світосприйняття шляхом осучаснення багатовікового досвіду предків.

І тоді песимістичне “це після Чорнобиля…” набуде нових оптимістичних обрисів і українці подякують Творцеві за Урок, що спонукав нас ОНОВЛЮВАТИСЯ, ОЗДОРОВЛЮВАТИСЯ, ОМОЛОДЖУВАТИСЯ Й ТРИМАТИСЯ ЗА СВОЇХ!

Хай буде!
 


В тему:

Пошукова система Всесвіт

Центр і периферія, або пробудження Пульсара

Голодомор дає Україні карт-бланш

Що робити? Програма «Три О»: Оздоровлюйся! Організовуйся! Озброюйся!
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи