Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

«Народ Донбаса» – це етнічні росіяни, тому вони хочуть до Росії – полковник ЗСУ Анатолій Кравчук

Росіяни з усього Радянського Союзу приїхали на Донбас, їх там найбільша концентрація. Тому той регіон і відрізняється від України. Про це розповідає Анатолій Кравчук - полковник ЗСУ, екс-начальник управління інформаційних операцій Генерального штабу ЗСУ.

19111602.jpg

Полковник ЗСУ Анатолій Кравчук, до недавнього часу керівник напрямку інформаційної протидії агресору
Полковник ЗСУ Анатолій Кравчук, до недавнього часу керівник напрямку інформаційної протидії агресору

Найголовніше - це вивчення противника та його потенціалу. Виходячи з цього й вибудовувати свою протидію. Росія здатна впливати у кіберпросторі на ключові країни світу. Вони впливали на політичні зміни в країнах виключно інформаційними технологіями. Україна має бути зараз на гребені цього напрямку протидії агресору.

У 2014 році в Україні з'явилися люди, які готові були безплатно робити дивовижні речі для України, і були люди, які готові були продати останнє, щоб допомогти їм робити дивовижні речі. Була дуже потужна хвиля, яка розбилася бюрократичною машиною.

Анатолій Кравчук розповів, як деякі жінки зі Слав'янська, коли до нього зайшла Українська Армія, проклинали військових Збройних сил України, вони були впевнені, що "ДНР" повернеться. Натомість там були й безстрашні українці, які готові були протистояти. Вони з патріотичним настроєм збиралися на віча, і як не дивно, загартувалися в тій ситуації, яку їм довелося пережити.

Свідомість - це матеріал для будь-якого спеціаліста з інформаційної війни.

Він відзначив, що у росіян в голові нічого не змінилося з часів СРСР. У росіян в крові закладена ідея рабства. Імперські традиції Росії, яка володіє величезними територіями і величезною кількістю народу, безумовно, залишилися.

Проблема України в тому, що у неї немає ідеології. Навіть самого поняття державної ідеології нема.

Як відзначають українські офіцери, на Донбасі досі нема можливості людям підконтрольних Україні територій дивитися українські телевізійні канали. Він зауважив, що Донецька телевізійна вишка набагато краща і має набагато більші технічні можливості, ніж українська, яку відновили на горі Корочун.

Те, що показують по телевізору - не головне, вважає Кравчук. Головне - державна інформаційна політика. 

Донбас - це дуже специфічний регіон. Там дуже багато росіян, які приїхали туди не так давно. Краматорськ - це місто-завод, яке працювало на військову промисловість. Вся інфраструктура була зав'язана на Росію. Там усе совкове дуже сильно збереглося. 

Вся Україна вже пішла далі, а там все залишилося з часів 90-х років минулого століття. Донбас - це територія російсько-радянської ментальності. Вони не вважають територію Донбасу українською. 

"Вони приїхали, сіли і сказали - це моє!" - це ментальність росіян, яка залишилася у них від монголо-татар, зауважує Кравчук.

Росіяни з усього Радянського Союзу приїхали на Донбас, їх там найбільша концентрація. Тому той регіон і відрізняється від України.

Він відзначив, що люди з Донбасу принципово не хотіли воювати. Там воюють бійці з інших областей, а з Донецької області їх у ЗСУ дуже мало. 

Росія і Україна - це як два світи, каже Кравчук.

На жаль, Україна довгий час не мала своєї держави. Тому, на його думку, в українців немає такого почуття до України, як у інших народів до своєї держави.

З 42-ї хвилини слухайте найвідвертішу і найцікавішу частину інтерв'ю.

Наші інтереси: 

Знати про особливості Донбасу і про те, що призвело до війни 2014 року. Правильно вести інформаційну війну. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи