Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російський "Сбербанк" зазнає втрат через українську кризу

Спецтема:

Лідер серед російських банків - "Сбербанк" - звітував про зниження прибутків у першому кварталі на 18 відсотків. Подібна доля спіткала й банк ВТБ. Серед причин називають українську кризу й падіння курсу рубля.

Найбільший банк Росії - підконтрольний державі "Сбербанк" - оголосив про зниження прибутків у першому кварталі цього року на 18 відсотків до позначки 1,6 мільярда євро, повідомляє в четвер, 29 травня, інформаційне агентство Reuters. Як повідомляється, проблеми державному банкові завдала, зокрема, українська криза. До неї додалися й такі фактори, як падіння курсу рубля, а також загроза рецесії російської економіки.

У схожій ситуації опинився й другий за розмірами російський банк - ВТБ. Цього тижня в цьому кредитно-фінансовому інституті повідомили про несподіване зниження прибутків у першому кварталі до незначних дев'яти мільйонів євро. У банку вже оголосили, що через геополітичну ситуацію в регіоні муситимуть у майбутньому обережніше підходити до питання видачі кредитів та гарантій ризиків, пише Reuters.

Попри не райдужний для "Сбербанку" початок року, в липні поточного року він планує розгорнути діяльність на банківському ринку Німеччини. Дочірні кредитно-фінансові інститути "Сбербанку" нині активні в низці європейських країн, зокрема, Австрії, Словаччині, Чехії, Угорщині, Словенії, Хорватії, Боснії та Герцеговині, Сербії та Україні.

Українська генпрокуратура ще у квітні цього року звинуватила "Сбербанк" в Україні у сприянні фінансуванню озброєних сепаратистських угруповань і оголосила про початок розслідування у цій справі.

Як відомо, від початку української кризи країни Заходу застосували санкції проти низки приватних осіб та підприємств з Росії. Після цього російська економіка почала демонструвати зниження темпів зростання. За підсумками 2014 року очікується зростання ВВП країни на рівні лише близько 0,5 відсотка.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи