Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія запровадила санкції проти 25 американських чиновників та акторів

Категорія:

У понеділок Росія заборонила в'їзд до країни ще 25 американцям, зокрема міністру торгівлі Джині Раймондо, кільком американським сенаторам і акторам Бену Стіллеру та Шону Пенну.

Як повідомляє МЗС Росії, це доповнення до списку американців, яким заборонений в’їзд до Росії. Тепер цей список доведено до 1073 осіб. І ця заборона є відповіддю Росії на американські санкції, впроваджені проти низки росіян після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Окрім міністра торгівлі Джини Раймондо (Gina Raimondo) до списку потрапили ще кілька високопоставлених чиновників Міністерства торгівлі, зокрема заступник міністра Дон Грейвіс (Don Graves) та двійко помічників секретарів.

У список також входять шість сенаторів: Марк Келлі (Mark Kelly, демократ, Аризона), Кевін Крамер (Kevin Cramer, республіканець, Північна Дакота), Майк Раундс (Mike Rounds, республіканець, Південа Дакота), Кірстен Сінема (Kyrsten Sinema, демократка, Аризона), Рік Скотт (Rick Scott, республіканець, Флорида) і Пет Тумі (Pat Toomey, республіканець, Пенсільванія). Раніше Росія запровадила санкції проти понад десятка інших чинних сенаторів.

Також Росія заборонила в'їзд до країни акторам Шону Пенну (Sean Penn) та Бену Стіллеру (Ben Stiller), які відвідували Україну під час війни.

Пенн був в Україні в лютому для зйомок документального фільму про вторгнення російських військ, і він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським напередодні вторгнення.

«Я знаю, що ми повинні вкласти все, що маємо, щоб підтримати український народ і президента Зеленського, інакше я не думаю, що ми матимемо законну пам’ять про те, якою сподівається бути Америка», — сказав він CNN під час березневого інтерв'ю.

Стіллер зустрівся із Зеленським наприкінці червня у зв’язку з його роллю глобального посла доброї волі при Верховному комісарі ООН у справах біженців.

«Одна справа бачити ці руйнування по телевізору чи в соцмережах. Інша справа – це все побачити на власні очі», – сказав під час візиту Стіллер. «Це набагато більше шокує».

Також російські санкції впроваджено проти кількох керівників таких фірм, як геопросторова аналітична компанія HawkEye 360 і виробник добрив CF Industries.

Санкції також поширюються на людей, які працюють у неурядових організаціях і некомерційних організаціях, зокрема на колишнього конгресмена Тома Перріелло (Tom Perriello, демократ, Вірджинія), виконавчого директора Open Societies

«Ворожі дії американської влади, яка продовжує дотримуватися русофобського курсу, руйнуючи двосторонні зв’язки та загострюючи протистояння між Росією та Сполученими Штатами, будуть і надалі знаходити рішучу відсіч», – йдеться в заяві Росії про оголошення санкцій.

Напевно, в Росії думають, що тепер американці покаються і на колінах приповзуть просити пробачення. Бо не зможуть прожити без поїздок на відпочинок на берегу Карського моря, на Колиму та у всілякі Урюпінськи…

 

Наші інтереси: 

Те, що Росія впроваджує санкції проти американських сенаторів та артистів, знаючи напевно, що ті санкції їм всім до одного місця – є гарним знаком. Це демонструє слабкість Росії. У самих росіянців є гарна аналогія цим діям – моська, що гавкає на слона.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи