Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рада схвалила створення Національної гвардії

За законом, чисельність Нацгвардії, яка формується на базі Внутрішніх військ МВС України складатиме до 60 тисяч осіб. Парламент встановив, що Національна гвардія є військовим формуванням із правоохоронними функціями, що входить до структури Міністерства внутрішніх справ.
 

Верховна Рада України ухвалила за основу й у цілому закон «Про Національну гвардію України», внесений головою Верховної Ради Олександром Турчиновим. За відповідний закон проголосували 262 народні депутати за необхідних 226.

Закон ухвалили з урахуванням поправок, озвучених у залі парламенту під час засідання.

Згідно із законом, Національна гвардія України «призначена для виконання завдань із захисту й охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку і забезпечення громадської безпеки, а також у взаємодії з правоохоронними органами для забезпечення державної безпеки і захисту державного кордону, припинення терористичної діяльності, а також діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій».

Згідно з текстом закону, військово-політичне й адміністративне керівництво Національною гвардією України здійснює міністр внутрішніх справ України. Безпосереднє військове керівництво Національною гвардією України здійснює командувач Національної гвардії України, який одночасно є начальником головного органу військового управління Національної гвардії України.

Командувача Національної гвардії України призначають згідно з рішенням Верховної Ради за поданням президента України, а також надання їй самостійного статусу.

Водночас парламент доручив профільному комітету техніко-юридичне редагування закону.

Перед голосуванням спікер Олександр Турчинов зазначив: «Ми краще зробимо зміни до закону, але зараз нам потрібно запускати мобілізацію в Національну гвардію».

Створення Національної гвардії на базі внутрішніх військ МВС ініціювала Рада національної безпеки й оборони.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи