Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Проект Сенсар: мова, одяг, Лінукс

Оздоровлення людини починається з відновлення цілісності її індивідуального біополя. Народження нової української нації починається з формування українського когерентного поля — “біополя нації”.

Цілісність людини як живої системи забезпечується індивідуальним когерентним полем — т. зв. біополем, яке функціонує в міліметровому діапазоні. На цьому факті основана квантова медицина — один з найефективніших і найперспективніших напрямків сучасної медицини.

Подібним чином цілісність нації як біосоціального організму забезпечується єдиним національним когерентним полем. Це “біополе нації” існує в діапазоні акустичних частот, тому головним чинником націотворення є мова і мовлення. Тотальне застосування в Україні української мови відкриває доступ до прихованих джерел життєвої сили, творчості та конкурентоспроможності.

1. СИЛА СОЛІДАРНОСТІ. Налагодження взаєморозуміння між українцями, заохочення їх до взаємопідтримки і самоорганізації. Сьогодні українці нагадують могутнє військо, охоплене панікою — звідси майже повна відсутність координації, страх перед майбутнім, роз’єднаність і заклик “рятуйся хто може!”. Повноцінне функціонування української мови дозволить кожному українцю відчути себе частинкою могутнього національного організму і відновить нашу традиційну здатність до спільної дії.

2. СИЛА ЗЕМЛІ. Відновлення зв’язку з рідною землею, адже українська мова є органічно притаманною українській землі, її флорі і фауні, клімату і ландшафту, геоенергетиці і техносфері — всьому життєвому простору. Для того, щоб перебувати в гармонійній взаємодії з цим простором, з ним треба спілкуватися його мовою. Сьогодні українці нарікають, що їм важко живеться. А як може бути інакше, якщо половина з них зрадила рідну мову, натомість використовує мову, яка є чужою для навколишнього життєвого простору.

3. СИЛА ПРЕДКІВ. Відновлення зв’язку з сотнями поколінь наших предків, які розмовляли цією мовою. Рідна мова (тобто мова роду) відкриває доступ до колосальної енергетики, накопиченої українцями протягом 30 тисяч років, робить нас спадкоємцями системи точних знань Гіперборійської традиції і магічної народної культури, відновлює зв’язок з українськими егрегорами (“силами”, “стихіаліями”, “богами”) і наснажує їхньою могутністю.

4. СИЛА РАСИ. Відновлення зв’язку українців з їхнім власним генотипом. Річ у тім, що довготривале вживання нашими предками української мови суттєво вплинуло на фізіологію української людини, сформувало особливу людську породу (расу). Тому вживання українцями рідної мови активізує їх природний потенціал, наснажує життєвою силою і духом творчості, робить їх сильнішими і здоровішими. Рідна мова є тим ключем, який відкриває доступ до нашої підсвідомості з прихованими в ній боголюдськими можливостями.

СТРАТЕГІЯ ВІДНОВЛЕННЯ МОГУТНОСТІ
Таким чином, українська людина, українська земля і українська мова — це складові єдиної цілісної системи — Українського геосоціального організму. Проект Сенсар — це стратегія відновлення його могутності у формі нової української нації.

Концепція проекту була розроблена в ході серії “круглих столів” і “мозкових штурмів”, зініційованих журналом нової еліти “Перехід-IV” і Київським читацьким клубом “Перехід-IV” за участю прихильників Великого Переходу в Європі та Північній Америці.

Проект відкритий для українців всього світу, більше того — його успішність залежить від участі світового українства, оскільки в сучасному світі втілення локальних проектів вимагає глобальних зусиль.

Особлива надія покладається на українську молодь, яка є головною рушійною силою проекту і найбільше зацікавлена в його здійсненні.

Проект передбачає одночасне виконання трьох головних завдань:
1) просування української мови (“українізація українців”);
2) просування сучасного українського традиційного одягу;
3) просування україномовного програмного забезпечення на базі операційної системи Лінукс.

Технологія просування української мови розписана у текстах “Проект СЕНСАР” і “Природний закон, або як нам українізувати українців (програма дій)”.

Сприятивим чинником для вживання української мови є облаштування навколишнього простору в українському дусі. Найбільшою силою тут володіє використання сучасного українського одягу (його розробка нині здійснюється прихильниками проекту Сенсар). З одного боку, український одяг допомагає людині розмовляти рідною мовою (“форма зобов’язує”) і завжди пам’ятати, що вона є українцем. З другого боку, національний стрій дозволяє впізнавати своїх і відчувати свою причетність до масового суспільно-культурного руху.

Головними елементами сучасного традиційного одягу є вишиванка (у святковому і повсякденному варіанті), багатофункціональний широкий арійський пояс (черес) і ритуальна зброя (топірець, інші назви — бартка, кельт).

Для полегшення ідентифікації учасники руху мають право носити одяг з символікою проекту — знаком Сонцебіг. Поширення символіки (футболки, теніски, шеврони, кепки, череси) здійснюватиметься через місцеві читацькі клуби “Перехід-IV” — неформальні об’єднання прихильників та учасників проекту Сенсар. Людина, яка носить одяг з символікою проекту, у такий спосіб демонструє, що вона прийняла вольове рішення розмовляти в Україні лише українською мовою (окрім специфічних випадків) і виконувати інші правила Програми українізації українців.

Ключовим чинником українського націотворення в умовах інформаційного суспільства є наявність україномовного програмного забезпечення вітчизняної розробки. Погодьтеся, що смішно говорити про незалежність України, комп’ютерний парк якої повністю оснащений іноземним програмним забезпеченням, до того ж мовами інших держав (варто уточнити — недружніх держав). На щастя, ситуація складається так, що протягом кількох років можна повністю перейти на україномовне програмне забезпечення. Фундаментом цього переходу стане операційна система Лінукс.

НА ШЛЯХУ ДО УКРАЇНСЬКОГО КОМП’ЮТЕРА
Операційна система Лінукс існує вже більше десяти років. Вона побудована на так званій відкритій ліцензії, яка дозволяє не тільки вільно поширювати цю операційну систему, а й адаптувати її під власні потреби та завдання. Сьогодні понад 60% серверів у світі працюють на Лінуксі, серед них — всі сервери таких серйозних державних інституцій, як Пентагон, ЦРУ та ФБР. Головною і найвідомішою компанією, яка займається активним просуванням Лінукса, є IBM. Тільки за останній квартал 2003 року прибутки від продажу серверів під Лінуксом зросли на 63,1% у порівнянні з 2002 роком. У першому кварталі 2004 року обсяг продаж Лінукс-серверів зріс на 56,9%, а в грошовому відношені це дотягнуло до 1 млрд доларів.

У чому полягає особлива привабливість ОС Лінукс для України?

1. Безпека. ОС Лінукс має відкритий код, що дозволяє кваліфікованому користувачеві самотужки виправити можливі “дірки”. Крім того, це унеможливлює так звані “закладки” в ОС, бо їх (завдяки відкритим кодам) легко знайде досвідчений користувач. Під ОС Лінукс за все її життя було створено приблизно 15-20 вірусів, але вони не призвели до епідемії, бо “дірки” в ОС негайно були “залатані” фахівцями. Для порівняння: Лабораторія Касперського має у своєму переліку понад 8 тисяч вірусів під Windows. “Дірки” у Windows можуть “залатати” лише працівники Майкрософта, які мають доступ до закритих кодів. Природно, що вони не завжди встигають вчасно відреагувати, через що періодично виникають епідемії комп’ютерних вірусів.

2. Поширення української мови. Сьогодні в Україні панує ОС Windows (як правило, в піратських копіях) з англомовним або російськомовним інтерфейсом. Лише в останні два роки Майкрософт почав робити україномовну версію, але все одно значна частина команд залишаються англо- або російськомовними. До того ж основні офісні програми, що використовуються в середовищі Windows, залишаються англо- або російськомовними. Натомість для ОС Лінукс створено пакет офісних програм з повністю україномовним інтерфейсом. Це текстові редактори, електронні таблиці, бухгалтерські програми, графічні редактори тощо.

3. Економія. Переважна більшість комп’ютерів в Україні використовує піратське (“зламане”) програмне забезпечення, починаючи від самої ОС Windows. Легальна версія ОС Windows коштує близько 700 грн. А ОС Лінукс поширюється вільно, тобто можна безкоштовно її встановити на комп’ютер, зкачавши з Інтернету, або купити за 15-20 грн установочний диск, або запросити фахівця, який за невелику плату (вартість самої послуги) установить Лінукс на ваш комп’ютер.

4. Розвиток українського ринку програмних послуг. Масовий перехід державних комп’ютерів на Лінукс викличе необхідність мати прикладні програми, написані українською мовою під цю операційну систему. Зрозуміло, що замовлення на їх створення будуть отримувати передусім українські програмісти. Це буде зберігати гроші в країні, а головне — сприятиме розвитку українського програмістського середовища, його кількості та кваліфікації.

5. Виховання конкурентоспроможного покоління. Тим, хто починає працювати з Лінуксом, треба знати трохи більше, ніж тим, хто починає працювати з Windows. Зате в процесі роботи Лінукс дозволяє діяти більш творчо. До того ж є більші можливості підлаштувати комп’ютер під конкретного користувача аж до модифікації програмного забезпечення під свої потреби. Не випадково викладачі інформатики відзначають, що учні-користувачі Лінукса глибше пізнають комп’ютер і є конкурентоспроможнішими на ринку праці програмістів.

Текст підготований редакцією футурологічного журналу “Перехід-IV” і призначений для вільного використання та поширення.

-----------------------------------------
В тему:
Переходь на український Linux комфортно
Чому люди обирають Linux?
ЧайNIX
Чи є ще щось крім Windows?
Поки мізки відпочивають
Як стати арієм
«Машина бажань»: читання Живого Слова допомагає здавати екзамени
Український комп’ютер: сучасний стан і перспективи
Проект СЕНСАР
Природний закон, або як нам українізувати українців (програма дій)
«Меншість рулить», або Скільки потрібно людей, щоб змінити світ

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Сенсар
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи