Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Після Brexit покращаться відносини між Британією та Україною, – міністр

Міністр у справах Європи Великої Британії Крістофер Пінчер заявив, що після виходу держави з Європейського Союзу її відносини з Україною лише покращаться. Зокрема, британці хочуть покращити відносини з Україною у сферах торгівлі, безпеки і культури.
 

19091604.jpg

Міністр у справах Європи Крістофер Пінчер

Відносини між Україною та Британією після Brexit можуть змінитися, але лише на краще, заявив міністр у коментарі "Радіо Свобода".

«Відносини між Україною і Великою Британією можуть змінитися після «Брекзиту», але лише на краще. Ми хочемо побудувати сильні, глибокі відносини з Україною у сфері торгівлі, безпеки, культури. І я думаю: коли ми вийдемо і узгодимо двосторонню угоду з Україною, наші відносини продовжать покращуватися», – сказав Пінчер, відповідаючи на питання Радіо Свобода у кулуарах 16-ої щорічної зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» (YES) 14 вересня в Києві.

«Україна відіграє важливу позицію в Європі. Це нова лінія фронту. Тому я захотів приїхати і сказати народу України: ми підтримуємо вас у ваших прагненнях процвітання, свободи, прозорості і проти будь-якої форми зовнішньої загрози», – додав британський урядовець.

Він висловив сподівання, що Британія досягне угоди з ЄС щодо «Брекзиту» і вийде з Євросоюзу 31 жовтня з угодою, або без.

Нещодавно королева Єлизавета II підписала закон, який забороняє британському уряду здійснення «Брекзиту» без угоди з Євросоюзом і без схвалення законодавців. Закон зобов’язує уряд прагнути до досягнення угоди з ЄС на засіданні Європейської ради 18 жовтня.

У разі відхилення цього прохання Брюсселем прем’єр-міністр Великої Британії повинен просити про відстрочку «Брекзиту» до 31 січня 2020 року.

Наші інтереси: 

Стратегічний союзник Велика Британія.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи