Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На планету чекає льодовиковий період замість глобального потепління

Світ:

Прогноз про безперервне потепління не виправдовується, вважає голова Об’єднаної вченої ради наук про Землю Сибірського відділення Російської академії наук академік Микола Добрецов. Про це свідчать зміни в льодовій ситуації в Арктиці.
Мінімум льодів був у 2007 році, в 2008 – 2011 роках. І, мабуть, у 2012 році лід знову почав рости, ви самі бачите по холодних зимах – в Арктиці знову похолодало. Тому те, що нас чекає безперервне потепління – вже очевидно, що це легенда”, – заявив науковець.

У найближче сторіччя, зазначив Добрецов, лід в Арктиці буде то наростати, то зменшуватися, відповідно, похолодання будуть змінюватися потепліннями. “А десь до кінця сторіччя піде загальне похолодання, а не потепління, такий більш сучасний прогноз”, – сказав Добрецов.

Він підкреслив, що для уточнення прогнозів необхідний розвиток мережі стаціонарних арктичних станцій. “Арктика – це не лише кухня погоди, тут і найвразливіше місце, яке буде або в результаті похолодання, або потепління страждати найбільше”, – зазначив академік. За словами Добрецова, одну з таких арктичних станцій в гирлі ріки Лени, на острові Самойловський, закінчать будувати в серпні 2012 р.

Нагадаємо, що російські науковці припускають, що новий “малий льодовиковий період” може наступити в 2014 році. Він триватиме не менше 200 років.


В тему:

Природні катастрофи стаються у світі в чотири рази частіше, ніж 30 років тому - ООН

До 2020 року може настати глобальне похолодання

Земля майже вичерпала свої ресурси. Час починати цивілізаційний Перехід

Льодовик замість потепління

Секретні висновки Пентагону були опубліковані в українському журналі “Перехід-IV”

Глобальна криза примусить багатьох згадати слово “автаркія”

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи