Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

На аеродромі Мачулищі в Білорусі партизани підірвали російський літак далекої розвідки А-50

Категорія:

Близько 9-ї ранку 26 лютого на летовищі пролунали два вибухи. Зазнав пошкоджень дуже дорогий російський літак далекого радіолокаційного виявлення (ДРЛВ) А-50, його підірвали у двох місцях. Загалом РФ має дев'ять таких літаків. Вони використовуються для наведення російських ракет на цілі в Україні.

До вибуху на військовому аеродромі “Мачулищі” в Білорусі можуть бути причетні місцеві партизани, повідомляє “Наша Ніва”.

“Керівник Bypol Олександр Азаров підтвердив, що диверсію на аеродромі в Мачулищах здійснили білоруси”, йдеться в повідомленні.

“Повідомлялося, що зазнав пошкоджень дуже дорогий російський літак далекої розвідки ДРЛВ А-50, його підірвали у двох місцях”, пише “Наша Ніва”.

Також зазначається, що загалом у РФ дев'ять таких літаків, які використовуються для наведення російських ракет на цілі в Україні.

Моніторингова група "Беларускі гаюн" пише, що літак ДРЛВ А-50У ВКС РФ у Мачулищах був атакований двома дронами. За словами BYPOL, організатори диверсії вже за кордоном, у безпеці.

Зазначається, що у літака А-50У ПКС РФ з реєстраційним номером RF-50608 (бортовий номер «43 червоний», заводський номер 0093479377, серійний номер 60-05) пошкоджені передня та центральна частини, авіоніка та радіолокаційна антена.

Цей борт прилетів до Білорусі 3 січня 2023 року і пробув у Білорусі 54 дні, зробивши 12 вильотів. До цього, попереднього разу, борт прилітав до Білорусі 24 лютого 2022 року.

Наші інтереси: 

Потрібно допомагати білорусам, щоб вони допомагали нам. Потрібно витягнути Білорусь з цієї війни й зробити нашим союзником. Багато білорусів воюють на боці України проти Росії. Наприклад, вже на початку березня 2022 року білоруси створили окремий батальйон імені Кастуся Калиновського.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи