Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«ЛНР» і «ДНР» втрачає підтримку місцевого населення

Рада національної безпеки і оборони заявляє, що незаконні збройні формування (НЗФ) втрачають підтримку місцевого населення на Донбасі і намагаються дискредитувати українських військових, відзначив спікер Інформаційно-аналітичного центру (ІАЦ) РНБО Володимир Чеповий.

«Усвідомлюючи, що рівень опору місцевого населення проти злочинних дій російських бойовиків постійно зростає, терористи намагаються дискредитувати українських військових», - сказав Чеповий на брифінгу в понеділок.

Так, у деяких районах Краматорська бойовики продовжують обстрілювати школи, дитячі садки та лікарні. При цьому терористами використовується зброя, якої немає на озброєнні у Збройних силах України.
 
Зокрема, в результаті обстрілу з мінометів члени НВФ пошкодили будівлю дитячого садка № 88 м. Краматорська. «На щастя, дітей у закладі не було», - зазначив Чеповий.

Також з метою знищення інфраструктури регіону вони підірвали залізничні колії на перегоні Іловайськ-Яготин (Донецька область), нагадав він.

«У результаті вибуху з рейок зійшли 14 вагонів вантажного поїзда. Постраждалих немає. У даний час Укрзалізницею відновлено рух поїздів в даному напрямку через об´їзні шляхи», - повідомив спікер ІАЦ РНБО.

 Чеповий додав, що в Донецьку і області силами українських військових і влади відновлюються водопостачання і трансляція українських телеканалів.

Озброєні угруповання Донбасу в ніч на 23 червня чотири рази обстріляли табори і блокпости сил АТО на Донбасі.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи