Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Леся Оробець розповіла про "переважно хороше" у Луганську і "вкрай погане" у Донецьку

Якщо ситуацію не переламати протягом доби, українські прикордонники і армія не зможуть відбити фронтальний наступ російських військ на кордоні (їм по суті відрізали всі комунікації). Почали ходити по квартирах людей з проукраїнськими поглядами (дані з глибини області фрагментарні), повідомляє вона на своїй сторінці у Фейсбук.

Цитую Лесю Оробець дослівно:

"ЛУГАНСЬК: переважно хороше

50% міліції написало рапорти, 50% залишилось служити Україні. Вся зброя, боєприпаси роздані міліціонерам, збройні кімнати пусті (легкий дисонанс з Кримом та Донецьком). Вся секретка надійно схована. Всі дороги Луганської області закриті блок-постами проукраїнської міліції.

Із негативу. Дуже виросла злочинність (на 300%), оскільки вся міліція охороняє РУВС або стоїть на блок-постах. Окрім того, різко виросло безробіття, що і зумовило ріст розбоїв. Місцевий СБУ захоплювали сокіл, беркут та афганці, що качали ситуацію, щоб отримати ті ж привілеї, що їхні "брати по розуму" в Криму.

ДОНЕЦЬК: ситуація вкрай погана

Місцева міліція практично в повному складі зрадила Україну. Всі (або майже всі) блок-пости контролюються колорадосами. Відбулось повноцінне вторгнення. Розвідувально-диверсійних груп ГРУ ГШ ВС РФ як мінімум кілька, загальною силою до батальйона.

Якщо ситуацію не переламати протягом доби, українські прикордонники і армія не зможуть відбити фронтальний наступ російських військ на кордоні (їм по суті відрізали всі комунікації). Почали ходити по квартирах людей з проукраїнськими поглядами (дані з глибини області фрагментарні).

Українські десантники з-під Дніпра таки перекинуті в район Славянська, але їхній командир уже півтори доби не проявляє жодної належної активності, що все більше викликає паралелі з кримськими подіями.

Із позитиву. Є розрізнені групи людей, що не готові йти "під руку" путіна і чинять опір, в тому числі збройний. Мінімум 10 колорадосів були сьогодні знищені. У підтвердженому з трьох джерел випадку, невідомі троє приїхали під блок-пост, убили всіх колорадосів з автоматів і відбули. Волонтерський рух по-донецьки.

Про інші ознаки АТО на території області моїм співбесідникам не відомо. 17 квітня в Донецьку планують великий про-український мітинг. Дехто пророкує побоїще, а хтось бачить у цьому певний шанс.

На правах ВИСНОВКІВ:

1. Місцеві феодали намагаються продати свої послуги подорожче тій з столиць, яка прогарантує їм повне безроздільне княжіння і дотації. На зразок кадирівської Чечні.

2. У прикордонних областях панує самозаспокоєння на предмет своєї "іншості" від Донецька. Віра в те, що грушники не можуть штурмувати їхні РУВС і не знайдеться 300 відморозків, кому вони роздадуть зброю, перш ніж зникнути. Особливо непевно в Харкові.

3. За цю добу до мене по-справжньому дійшло, як же ж легко було воювати в рідному Києві".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Яка Леся Оробець Розумниця.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Яка Леся Оробець Розумниця.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Мені більше сподобався коментар до допису Лесі Оробець від такої собі пані Татьяни Волощук "ПЛАН ВЫХОДА ИЗ ТУПИКА. БЕЗ КРОВИ". Ось переклад українською:

"1 . Оголосити в Луганську , Донецьку , Горлівка , Артемівськ , Краматорськ , та інших сепаратних містах надзвичайний стан . Заборонити всі мітинги під загрозою арешту.
2 . Одночасно ввести війська. Ментам не вірити. Вони саботують . Оточити площі та установи з сепаратистами важкою технікою і військами і дати 3 хвилини на вихід із зони цивільним з українськими паспортами .
3 . Фізично , солдатами і технікою блокувати доступ в будівлі і на площі де зібралися особливо буйні . Який сенс стріляти з будівлі по БТРу ? Нічого спровокувати не вийти.
4 . У будинках відключити енергію , тепло і воду. Заглушити всю мобільний зв'язок. Нікого не впускати - тільки випускати. Чи не стріляти . Ні їжі , ні води .
5 . Випускати або під слідство , для дачі показань , або на прийом до представників РФ , для отримання громадянства РФ , куди їм так хочеться , з подальшою депортацією в РФ .
6 . Всі хто не складе зброю , будуть оголошені військовими злочинцями , зі всіма витікаючими наслідками.
7 . Заарештувати всіх силовиків , хто саботував накази.
І хто нас у чому звинуватить ?
Навіть РФ сказати буде нічого , так як ми « локалізували » тільки бойовиків.
А всі хто хочуть покричати про Росію , можуть це зробити на законних підставах , по завершенню Надзвичайного Положення. Якщо захочуть .
Турчіновци , покажіть що ви хоч що то можете , а так як очевидно , ви ні хрена не можете , нехай це зроблять генерали .
Хорош « дурнів» з нас ліпити .
Для тих хто не в Києві , тут люди вже наїлися нової компашки , люди починають виходити на вулиці і їх " підтискати " , але якщо ви самі в своєму місті нічого не зробите , то купка оскаженілих придурків , можуть розв'язати війну , в вашому місті. Воно вам треба ?
Подивіться на Крим.
Не треба потім партизанщини , виходьте вже завтра , щоб не було війни сьогодні , виходьте за Україну !
Наш гніленькій , продажненькій і нікчемний Центр , включаючи і ваших депутатів у Київській ВРУ , вам не допоможуть , не ті люди. Кишка тонка.
Але ми з вами разом з ними потім розберемося за всю цю хрень.
Відразу як тільки заспокоїться РФ .
Кияни вас не кинуть ! "

Або, ще краще(!) подивіться розмову Генадія Балашова "Убивать диверсантов придется нам"

Оце розумно! А не колошматити людей в соц.мережі доводячи їх до ворожнечі (почитайте коментарі до статті Л.О. .... треба думати(!), що можна говорити публічним особам.)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

"Війна! Російська окупація"- група у "Вконтакті"

- То, кажеш, 10000 доларів за голову? - мабуть, уп*яте перепитує дід Микола і продовжує складати у вещмєшок, так він називає свій наплічник, білизну, сало, хліб, набої до мисливської рушниці, ніж.
- Так повідомляють.
- А на живу вагу чи биту? - ввернув слівце дід Клим.
Я лише відкрив рота, бо в цю мить мені направду забракло слів.
- Як у нас заготовщики приймають свиней? Або на живу вагу, або на биту, - це вже з лави, обіпершись на карабін, розтлумачує мені дід Василь.
- Здається, на живу, діду, - регочу; а кого б не розвеселило міряння кацапів на свиней.
- Чого гегочеш? - удавано супить брови дід Микола, - це він у нас на кутку дід Василь. А так він майор запасу. Десантник. Був в Анголі і на Кубі. Був в охороні самого Фіделя Кастро. Він саперною лопаткою такі чудеса творить! Не дивися на вік.
Я оху..., був здивований, був дуже здивований.
- Діди, а навіщо вам так багато грошей? - запитую перегодом, дивлячись, як ці джентельмени удачі збираються в похід.
- Я онука вивчу. Хоче бути лікарем, - каже дід Микола.
- А я віддам на церкву. Нехай люди Богу моляться, - каже старий холостяк дід Клим.
- А у мене є мрія, - знову примусив мене розреготатися дід Василь, - поїхати на Кубу. Коли я там служив, була у мене шалена любов - мулатка - дико красива. Здається, у мене там є син.
Ось така розмова.
От мені цікаво, чи розуміє Коломойський, що він зробив?
І як має почуватися той, за чию голову призначили винагороду?
Це ж повний атас!
Це ж тепер джентельмени удачі з усіх-усюд поїдуть на Донбас відловлювати-відстрілювати терористів!
Це ж почнеться справжнє сафарі!
Я б на місці російських спецназівців негайно повертався додому і відстріляв Путіна за те, що перетворив їх в очах усіх озброєних чоловіків в усьому світі на дікіх абєзьян і горних колзів.

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

"Війна! Російська окупація"
Как поступать с сепаратистами.

То, что сегодня творит Россия на Донбассе с участием "мирных жителей" - отнюдь не ново. Подобные тактики использовали сербы во время оккупации восточных земель Хорватии - против хорватской армии: и стрельба из-за голов "мирных", и блокирование техники...

Были и более изощренные приемы: например, отделение хорватских солдат или полиции встречала улыбчивая бабушка со словами "сынки, мы же братский народ", усаживала за большой стол, накрытый во дворе, уходила в дом за угощением... И через полминуты по гостям с чердака начинал работать пулемет.

Набирали и инструктировали "мирных жителей" в диверсионных центрах Сербии, после чего перебрасывали через кордон и поселяли в домах, которые оставили хорваты-беженцы. Кстати, "мирными этническими сербами" были, в основном, отставные военные, с той же мотивацией, что и у россиян сейчас - заработать на крови.

От действий так называемых "мирных жителей" хорваты испытывали достаточно ощутимые потери в живой силе и технике (а не только унижение, которое переживают украинцы, когда у наших солдат ОТБИРАЮТ (!!!!!) автоматы и бронетраспортеры).

С этим нужно было что-то делать - и решение было принято. Оно было непростое - но, как показало будущее, позволило сберечь тысячи человеческих жизней с обеих сторон.

Когда соединения регулярной армии Республики Хорватия сближались с сербскими солдатами, ополченцами и "мирными" (разделение, как правило, было очень условным - как и ныне на Донбассе), хорваты выстреливали в воздух специальную сигнальную ракету. Которая означала: ровно через 30 секунд после сигнала все люди, находящиеся в зоне боевых действий со стороны противника, считаются ВОЕННЫМИ, 30 секунд было дано случайным прохожим и зевакам для того, чтобы покинуть место столкновения.

Об этом было сообщено через газеты, ТВ и в листовках, которые распространялись в зоне конфликта.

Итог - быстрый и радикальный: буквально после первых двух-трех столкновений количество случайных людей и "зевак за компанию" в районах боевых действий уменьшилось почти до нуля. Точно зная, что через полминуты начнет работать армия безо всяких "няш-мяш", большинство простых людей не хотело испытывать судьбу почем зря.

При этом хорватская армия соблюдала "правила войны" - что и подтвердил Гаагский трибунал по бывшей Югославии, ОПРАВДАВШИЙ легендарного хорватского генерала Анте Готовину. Ведь настоящим мирным жителям всегда предоставлялась возможность уйти невредимыми...

А для того, чтобы победить, хорошо бы поучиться у хорватов - которые выстояли против сильного, хорошо вооруженного, превосходящего по всем параметрам противника, потому что:

а) не боялись принимать жесткие, но верные решения;

б) очень, очень, очень любили свою страну.