Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Корисні ідіоти» Путіна

Є така приказка: талановита людина - талановита в усьому. Звучить красиво, але реальність протягом всієї світової історії показує, що найчастіше справа йде рівно навпаки - людина, талановита у одному, може бути абсолютним ідіотом у всьому іншому. І ніякого протиріччя в цьому немає ... 

stoun.jpg

Олівер Стоун розповідає про свій шедевр

Олівер Стоун ... Без перебільшення - великий режисер, який створив на рідкість осмислені, і в значній мірі філософські фільми, які слід подивитися будь-якому цінителю кінематографа. І в той же час - наочне свідчення того, наскільки легко поєднуються в одній людині геніальність і непролазна тупість. 

Великий режисер, цінитель людської свободи і індивідуалізму, в останні роки зайнятий тим, що вихваляє найогидніші в світі політичні режими, де воля - порожній звук ... 

Спершу Фідель Кастро, який за більш ніж 50 років правління задушив залишки вільнодумства, здав економіку цілком собі процвітаючої країни в руки нероб - державних управлінців .... Діяч, який зіпсував все так, що тепер, його наступники змушені поступово відступати назад - допускаючи деякі прояви приватної власності, залучаючи американських інвесторів і туристів. 

Стільки років боротьби з вітряками, десятиліття «Но пасаран», «Помремо за соціалізм», «Віва Фідель», «боротьба з міжнародним імперіалізмом», 5-годинні занудні промови вождя, і все це заради чого? Заради того, щоб через 60 років повернутися туди, звідки з таким шумом і грюканням дверей пішли. 

Неймовірно, але великий режисер і мислитель Олівер Стоун - цього не розуміє, або не бажає зрозуміти .. Для нього невдаха Фідель - це герой, Гаванський Давид проти вашингтонського Голіафа. 

Зовсім незрозумілі його захоплення нині покійним Уго Чавесом, великі результати правління якого полягають в тому, що колись багата нафтова країна докотилася до продажу туалетного паперу під наглядом військових .... 

Ну і останнє - захоплений фільм про Путіна. Режисер, який вважає США країною, якою правлять олігархи, а народ пригнічується владою - шукає справедливості в країні, яка управляється олігархами, а народ пригнічується владою багато років, і з такою силою, яка «тоталітарним» Штатам не присниться в самому кошмарному сні. 

Явище це не нове. На Заході люблять запалюватися незрозумілою і незрозумілою любов'ю до різного роду сумнівних режимів, головне достоїнство яких - наполегливе прагнення протиставити себе або всьому світу, або значній його частині. 

І що саме незрозуміле - це не є долею усіх кретинів ... Апологетами різного роду авторитарних лідерів з наполеонівськими амбіціями і містечкових тиранів, зовсім несподівано стають якраз люди недурні, і цілком собі мислячі. 

Скільки їх було, західних письменників, громадських діячів, політиків, які ще з ленінських часів захоплювалися радянською системою? 

При цьому абсолютно щиро не розуміли, наскільки вона лицемірна і брехлива, не бачили, що під розмови про свободу відбувається будівництво дикого людиноненависницького режиму, а пісні про «захист прав трудящих», прикривають саме бузувірське і безсовісна приниження тих самих робочих та селян. 

Що вже говорити про інших, якщо такий великий інтелект, провидець, філософ, мислитель, як Герберт Уеллс цього не зрозумів ... 

Якось не повертається язик назвати Герберта Уеллса і Олівера Стоуна «корисними ідіотами», але нічого іншого не залишається .. Зрештою цинік Володимир Ілліч Ленін - теж не самий останній дурень, і він уже чудово зрозумів з якою категорією людей має справу...

Традиція корисних ідіотів триває. Олівер Стоун - тільки один з них, хоча і видатний. Є цілий рій корисних ідіотів рангом нижче. 

Ну ось є такий собі товариш Едвард Сноуден. Відстоює дуже правильні погляди. Виступає проти прослуховування владою власних громадян. Проти втручання держави в приватне життя. Проти вседозволеності еліти, проти гноблення громадян силовими структурами. 

Загалом проти всього поганого і за все хороше. 

Чудово звучить, хто буде проти? Але саме чудове починається тоді, коли людина бореться проти прослушки і втручання держави в приватне життя в США, і робить це сидячи під крилом у Путіна, який втручається в усе що завгодно і контролює власне населення в масштабах, які американським політикам не насняться в самих- найсміливіших фантазіях...

Але ж не дурний хлопець, один з кращих програмістів в США ... 

І  найстрашніше в тому, що в більшості випадків «корисне ідіотство» не є чимось, розрахованим на прибуток. Упевнений, що Путін ні цента не заплатив Оліверу Стоуну за мерзенний підлабузницький фільмець .. Точно так як Герберт Уеллс не міг взяти жодної копійки від радянських лідерів, а Едвард Сноуден щиро вірить, що сидячи під ковпаком у ФСБ бореться за свободу простих громадян. 

Все це робиться абсолютно щиро. Олівер Стоун не прикидається, що йому подобаються задухи свої країни, Кастро і Чавес, він щиро вважає Путіна борцем проти американського глобалізму, і за краще майбутнє людства .. 

Який при цьому хімічний процес відбувається в головах правильних ідіотів, і як, людина, який критикує США за порушення прав людини, може щиро захоплюватися лідерами, які йдуть з влади тільки ногами вперед? Наука безсила відповісти на це питання ... 

Природно, що формування безнадійно хворої лівацької і антиглобалістської свідомості починається в студентські роки, коли більшість молодих людей загоряються ідеями загальної справедливості і викривають американську і європейську систему. Це дуже весело і забавно - плювати проти вітру, а головне - абсолютно безпечно. 

Олівер Стоун ні дня не жив в Гавані, де його могли посадити на 10 років за будь-неправильне слово .. Не живе в Венесуелі, де спадкоємець Чавеса, його колишній водій Ніколас Мадуро стріляє по демонстрантах .. Не живе в Москві, під тінню Путіна , який вже сидить в своєму кріслі з 99 року, і судячи з усього нікуди не збирається .. 

Борці за права людини в США і антиглобалісти живуть в демократичних державах, вчаться в хороших університетах, чому б не захоплюватися Фіделем, Че Геварою або Путіним? Це ж так круто .. 

Однак час іде, люди ростуть, їх погляди змінюються, і переважна більшість ліваків в кінцевому підсумку стають нормальними людьми, як панки або хіпі після 20-25 років стрижуться і стають законослухняними громадянами. 

Лише частина людей, заражених лівацьких вірусом, залишаються такими до кінця життя і поповнюють ряди корисних ідіотів ... 

Саме їх - ми бачимо в Москві, Гавані, Каракасі, і інших «революційних» столицях .. 

Саме завдяки їм образи лідерів, які по ідеї повинні бути нерукопожатними, виглядають гламурніше і шляхетніше, ніж є насправді. Саме завдяки їм злодії і шахраї можуть вбиратися в одежі борців за свободу ... 

Олівер Стоун - не самотній ... 

 

Наші інтереси: 

Навіть думка визнаного генія підлягає ретельному аналізу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

"Штірліце, нікому не можна довіряти. Мені можна" (Мюллер).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудова стаття!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Наші інтереси:
Навіть думка визнаного генія підлягає ретельному аналізу.

Дозвольте не погодитися. Почути думку цього генія можна. Як людина культурна, я його вислухаю. Але аналізувати, та ще й ретельно - не в моїх інтересах.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Якщо не аналізувати висловлені думки, то навіщо витрачати час на їх вислуховування!?

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

"Штірліце, нікому не можна довіряти. Мені можна" (Мюллер).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Олівер Стоун просто видихався! Створити щось творче, глибоко духовне і оригінальне він вже просто не може! І тоді, як гарний ремісник, він перейшов на створення фільмів про одіозних диктаторів - ця ніша порожня! І конкуренції Стоуну тут ніхто не створить - бажаючих ліпити з лайна кумира немає. А гроші не пахнуть! Тільки неповний розумом може повірити, що Стоун знімає ці фільми на власні гроші!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!