Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Коруповані Росією високопоставлені французькі політики стали фігурантами розслідування

Категорія:

Світ:

Прокуратура Парижа розслідує можливу корупцію та зловживання впливом у зв'язку з діяльністю асоціації "Франко-російський діалог", співголовою якої є депутат Європарламенту від "Національного об'єднання" Тьєррі Маріані. Це – одна з найвпливовіших політичних антен Росії у Франції.

221026-1.jpg

Депутат Європарламенту від Франції Тьєррі Маріані (Youtube/скриншот)
Депутат Європарламенту від Франції Тьєррі Маріані (Youtube/скриншот)

Про це пише Велика епоха, посилаючись на газету Le monde, яка повідомила, що "Франко-російський діалог" перебуває в центрі двох попередніх розслідувань, розпочатих 29 вересня 2021 року JUNALCO, підрозділом паризької прокуратури, відповідальним за боротьбу з організованою злочинністю.

Асоціація "Франко-російський діалог" створена у 2004 році під патронатом Жака Ширака та Володимира Путіна, об'єднує французьких та російських політиків і бізнесменів із задекларованою метою розвитку співробітництва між двома країнами.

Обидва розслідування спрямовані проти Тьєррі Маріані та Іва Поццо ді Борго, двох найактивніших членів асоціації, відомих своєю публічною позицією на користь Кремля. Маріані, депутат Європарламенту та регіональний радник від Національного об'єднання (RN), був співголовою Франко-російського діалогу у 2012 році та відкрито відстоює французькі економічні інтереси в Росії. Поццо ді Борго, колишній сенатор і радник від Парижа і колишній член центристської партії "Союз демократів і незалежних" (UDI), також є рішучим прихильником зовнішньої політики Володимира Путіна.

Існування розслідувань підтвердили в прокуратурі Парижа, яка відмовилася коментувати відповідних осіб: "Зазначені процесуальні дії ще тривають і їх проведення охороняється таємницею слідства".

За словами цитованого джерела, розслідування доручили Центральному управлінню по боротьбі з корупцією та фінансовими й податковими злочинами (OCLCIFF). Перше розслідування, яке стосується тільки Маріані, ґрунтується на підозрах у зловживанні довірою і відмиванні грошей. Це вже призвело до обшуків. Друге, можливо, більш вибухонебезпечне, спрямоване на встановлення можливої корупції та торгівлі впливом з боку Тьєррі Маріані та Іва Поццо ді Борго.

Ці судові провадження були відкриті за п'ять місяців до початку війни в Україні та розпочалися зі звіту підрозділу по боротьбі з відмиванням коштів Tracfin у травні 2021 року. У звіті йдеться про декілька підозрілих фінансових операцій, пов'язаних з франко-російським діалогом, і називаються імена кількох французьких політиків, у тому числі Маріані та Поццо ді Борго.

Наші інтереси: 

Викриття західноєвропейських політиків, які багато років працювали на інтереси Кремля. Російсько-українська війна посприяє виявленню давніх агентів впливу Кремля та прихованих шпигунів, які просували російські інтереси в Європі. Нагадаємо, підкуп і шпигунство завжди були головною зброєю Московії

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи