Зображення користувача Зоріна Небокрай.
Зоріна Небокрай
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Кастровані для церкви

Церква була найбільшим користувачем хорів кастратів , незважаючи на те, кастрацію церква вважала злочином, тому це здійснювалося таємно, без особливого розголосу.

Існує, в історії духовної та класичної музики, дивна і майже міфічна фігура: кастрат. Це були діти , які піддалися кастрації до статевого дозрівання, з єдиною метою збереження їх високого голосу, так перешкоджали природному зниженню тону і тембру, який відбувається під час статевого дозрівання.

Деякі з них стануть "суперзірками" ставши предметом істеричного обожнювання мас. Голоси цих "природних Клан Сопрано", як їх називали, були найпопулярнішими та платні.
Голос кастратів, не має ні чоловічої статі, ані жіночої, має повністю свій тембр .Це тендітний голос, тонкий і ніжний, здається, виходить з далекого світу.

Реальна ціль кастрованих ( тих, хто страждав цим каліцтвом для музичних цілей) з'явилася перший раз у Візантійській імперії, і продовжували використовуватися в церковному хорі аж до захоплення Константинополя в 1204 році під час Четвертого хрестового походу. Протягом трьох століть не було чути співу кастрованих і здавалося, що жорстока практика зникла, але потім, таємниче, вони з'являються в Італії.


Церква була найбільшим користувачем хорів кастратів , незважаючи на те, кастрацію церква вважала злочином, тому це здійснювалося таємно, без особливого розголосу.  Між 1720 і 1750, золота епоха кастратів, кожний рік їх калічили до 4000 .Часто з бідних сімей, які продавалися до церковної установи чи вчителю співу.

Проте, в порівнянні , небагато було щасливчиків, незліченна кількість дітей, які померли під ножем, а інші просто не мали вокального таланту і тому залишалися каліками на все життя, висміяними, пристосовані для інших робіт, а надалі для них наступало ожиріння.

В 1878 році, римський папа заборонив використання кастратів в церковних хорах, але формально, і тільки в лютому 1902 церква закінчила користуватись голосами кастратів.

Напрошується висновок, що всі попи  в церквах  хай каструються і  хай собі там співають, або хай втікають далеко звідти і звільняють місце для жінок, бо  Творець створив жінку для цього: співати і наводити лад. Дивовижно, але скрипка по контуру нагадує форму жінки і  поєднання іде саме. Саме ця  музика потрібна в церкві, саме ці ноти рухають Всесвітом (нове дослідження вчених).




 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Зоріно, перегляньте, будь ласка, свою статтю - повторюється абзац, крапка після назви не ставиться, подвоєння крапок, зайві пробіли...

Творімо разом мову Сенсар!

Коментарі

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

Зоріно, перегляньте, будь ласка, свою статтю - повторюється абзац, крапка після назви не ставиться, подвоєння крапок, зайві пробіли...

Творімо разом мову Сенсар!