Зображення користувача Богдан ДуБ.
Богдан ДуБ
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Gregorian

Gregorian (1991 - по сьогодні) німецький New Age/Ню ейдж/Нова епоха гурт, заснований вихідцем з Enigma — Френком Петерсоном (Frank Peterson). 10 хористів + інколи жіноче соло, аранжування будь-якими інструментами. Офіційно заявлена задача Gregorian — увіковічнити кращі європейські хіти останніх десятирічь у власному виконанні, стилізованому під грегоріанські співи. На рахунку гурту 12 альбомів та кілька власних творів, що стали всесвітніми хітами.

Проклацуючи їх дискографію меломани можуть натрапити на композиції, про які вже давно забули, але які були колись їх диханням, співзвуччям, прагненнями і переживаннями.

Прийнято називати перший альбом, Сатісфекшн, занадто прогресивним для 1991 року. Буцімто, автор вирішив підождати майже десяток років, поки публіка дозріє. Та брехня. Його альбом 1991 року був чистою попсою, яку неможливо відрізнити від любого іншого гурта того часу і жанру. Хіба-що по хору, який "промаював" в деяких композиціях. Але те, що спочатку було сірою вульгарщиною, з роками, обтесалось, стало виразним, оригінальним і значно чистішим по духу. Хоча останнім часом помітні "здвиги" до примітивізації мелодій і акомпонементу та огрубіння музики.

Їх живі (live) записи важко відрізнити від студійних. Це говорить про
1) велику пророблену роботу по хорових репетиціях, бездоганно точне відтворення запрограмованого в нотах і постановці звучання;
2) серйозне ставлення до "живих" виступів;
3) завершеність, відточеність композицій, які не потрібно варіювати чи покращувати.
Стиль одягу - самий канонічний :) - ряси римо-католицьких монахів. Ряси, балахони. До того-ж, на їх концертах красиво і, головне, доречно до композицій використовуються світлові, хімічні і піротехнічні засоби. Виглядає все це навпрочуд цивілізовано і стильно, на відміну від звичайних рок-виступів. 21 березня виступали в Києві. Я б залюбки відвідав їх концерт.

Щоб почути "класичний" Грегоріан, потрібно звернутись до 2001-2006 років. Саме в цей період вони випустили свої самі популярні власні пісні.


Підбірки кліпів і музики від фанів:

На одному з сайтів казали, що прослуховування Грегоріан на поганій акустиці слід віднести до переліку смертельних гріхів.)
Найпопулярніші треки від Грегоріан:

gregorian-18.hymnliveinberlin.mp3gregorian-bonnyportmore.mp3gregorian-childintime.mp3gregorian-clocks.mp3gregorianevamali-epicchants-01.worldwithoutend.mp3gregorian-fadetogrey.mp3gregorian-intheairtonight.mp3gregorian-ladydarbanville.mp3gregoriansarahbrightman-momentofpeace.mp3gregorian-scarboroughfair.mp3gregorian-stairwaytoheaven.mp3gregorian-stillimsad.mp3gregorian-thefirsttimeeverisawyourface.mp3gregorian-thesoundofsilence.mp3


Вікі  Вики  gregorian.org.ua  gregorian-music.com (є рос.м.)  gregorian.de  FaceBook + №2  Слухати на i.ua  Розгорнута біографія на zaycev.net  Фан-група на vk.com  Сторінка на ning.com  Сторінка на lastfm.ru

Наші інтереси: 

музика

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Петро Підкова.
0
Ще не підтримано

Підкуємось браття, знаннями вишніми!

Коментарі

Зображення користувача Петро Підкова.
0
Ще не підтримано

Підкуємось браття, знаннями вишніми!