Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фінляндія вслід за Канадою та Швецією приєднається до підготовки українських військових у Великій Британії

Сполучене Королівство звернулося до країн-партнерів щодо підтримки проведення навчання військових з України, зазначили у міноборони Фінляндії. Військові інструктори з Фінляндії візьмуть участь у навчанні українських військовослужбовців у Великобританії.

Про це 8 серпня повідомило міністерство оборони Фінляндії.

Фінляндія відправить близько 20 військовослужбовців до Сполученого Королівства для участі у програмі підготовки Збройних сил України.

"Навчальну програму проводить Велика Британія, яка звернулася за підтримкою до країн-партнерів. За даними Великої Британії, метою програми є надання базової військової підготовки щонайменше 10 тисячам українських добровольців. Програма діятиме протягом цього року", – йдеться у повідомленні.

Як пише gordonua, 7 серпня в уряді Швеції заявили, що Збройні сили країни спрямують до Великобританії до 120 інструкторів у період із 12 серпня до 31 грудня для проведення базової військової підготовки громадян України.

Її поділили на кілька етапів навчання. Зазначають, що водночас перебувати у Великобританії буде щонайбільше 60 шведських інструкторів.

Нову програму навчання українських військових у Великобританії запропонував прем'єр-міністр Борис Джонсон 17 червня президенту Володимирові Зеленському під час візиту до України.

Перша група українських солдатів уже прибула до Великобританії, її відвідували Джонсон і міністр оборони Великобританії Бен Воллес.

Програма передбачає навчання добровольців базових військових навичок відповідно до стандартів армії Великобританії та НАТО. У межах програми найближчими місяцями буде навчено до 10 тис. українців, повідомляли у липні в британському уряді. Українські солдати пройдуть навчання на об'єктах міноборони США на північному заході, південному заході та південному сході Великобританії. У програмі візьме участь понад 1 тис. британських військовослужбовців.

4 серпня Канада приєдналася до ініціативи Великобританії та планує скерувати до 225 своїх інструкторів для навчання ЗСУ у межах місії UNIFIER.

Наші інтереси: 

Підготовка українських воїнів західними професійними військовими. Виведення Української армії на новий професійний рівень.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи