Зображення користувача Зоріна Небокрай.
Зоріна Небокрай
  • Відвідувань: 252
  • Переглядів: 284

Досконала геометрія візерунків Квітки Життя

Важливою Сакральної геометричною формою, що характеризує структуру енергетичного поля навколо нашого фізичного тіла, є Мер-Ка-Ба. Це восьмиконечная зірка, що складається з двох взаємних тетраедрів, що представляють наш чоловічий і жіночий аспект в абсолютній рівновазі. Мер-Ка-Ба - це енергетична структура, що з'єднує воєдино розум, серце і фізичне тіло і є просторово-тимчасовим засобом Вознесіння.

Сакральна геометрія і секрети світобудови. Найдавніша мова, руни і їх побудова за допомогою Квітки Життя. Звукові хвилі, число пі, інь-янь, чакана і таємниці пірамід. Які досконалі пропорції і геометрія всесвіту.
Квітка Життя містить всі аспекти життя: всі математичні формули і співвідношення, закони фізики, музичні гармонії, біологічні форми життя і принципи творіння. Квітка Життя - це схема Творіння, геометричний план. Це малюнок творення і він породжує абсолютно гармонійне поле. Схема побудована так, як побудовано все у всесвіті.

Квітка Життя - це символ нескінченності і всієї проходячої енергії в її первісній формі. Вона символізує абсолютний порядок. Кожна клітина це усвідомлює і тому намагається орієнтуватися на своє походження. На основі своєї точної символіки Квітка Життя відповідає золотому перетину, за допомогою якого утворено сильне поле вібрацій



Квітка Життя здавна є найважливішим символом захисту і активізації життєвої енергії. Вона присутня всюди на землі в символіці архетипів. Найстаріше і відоме її зображення (4500 років) можна побачити на стовпах в Середньому Єгипті.

                 ТАЄМНИЦЯ ВІЗЕРУНКІВ

мал.1
Дивовижна симетрія і гармонія малюнка не випадкові. Сукупність вузлів малюнка характеризується стільниковою структурою, що складається з шестигранників. Ієрархічність і симетричність побудови узору Квітки дозволяють зробити висновок про те, що кожен вузол в цій Квітці також є Квіткою Життя.


мал.2
На цьому малюнку, в вузли Квітки Життя вписані монадні гексади, взаємодіючі між собою і доповнюючі один одного. Навіть зовнішні два кола в цій Квітці далеко не випадкові. Вони мають сенс: все різноманіття Життя породжується двома нейтральними частинками з внутрішньої трійчастості, що мають форму сфери. Одна з цих сфер відображає масу Всесвіту, а інша - її енергетичну оболонку.

         мал.3

Хочеться звернути увагу ще на один аспект Квітки. Візерунок барв є семимірним. Весь візерунок формується єдиною окружністю. Одна окружність - центральна, а потім шістьма колами того ж радіуса, з центрами в вершинах правильного вписаного шестикутника. Ця частина Квітки носить спеціальну назву - насіння Життя. Побудова Квітки завершується побудовою ще з 12 кіл, з центрами в відповідних вершинах вписаних шестигранників. Таким чином, загальне число вершин у Квітці Життя 19. У стародавніх легендах ця цифра також оповита містикою. І, мабуть, не дарма. Число 19 можна розглядати як двоступеневу позиційну систему числення з основою 10. Як тільки лічильник доходить до 20, то старший розряд витісняється за межі розрядної сітки і ми отримуємо 10, з якого починається народження нової гексади, але з протилежним напрямком енергетичного "спина". Таким чином, цифру 19 можна ототожнити з вершиною 9 гексади еволюції, в якій відбувається зміна "дня і ночі Брами".

                                      ХРЕСТ І КВАДРА ПЕРШОДАННОЇ КВІТКИ ЖИТТЯ

мал. З.Н.
Квітка Життя містить в собі один, надзвичайно важливий елемент, який Д.Мелхіседек називає Vesica Piscis (риб'ячий пухир). Давня Квітка Життя виявляється виткана і з Vesica Piscis (мал. 1).
Ця пелюстка має унікальні властивості. Вона має довжину (B) і ширину (S), яка скрізь має одне і те ж значення. Ми довели, що між полюсами монади існує обернено пропорційна залежність виду:



тобто вивернута навиворіт "інь" трансформується в "ян", а "ян", вивернутий навиворіт стає "інь". Але і при трансформації "ян" в "інь", а "інь" в "ян" монада не порушується. Вона набуває інші взаємодоповнюючі властивості.
                            


Сенс цих монад відбивається в законі Ньютона: "кожній дії відповідає рівна по модулю протидія, але спрямована в протилежну сторону, тобто проти дії”.
Об'єднуючи янську і іньську монаду, ми отримали тотожність


Сенс якого відбивається в наступних малюнках.



мал.4
В обох малюнках легко побачити прояв Vesica Piscis. Це та першоцеглина, їх якої плетуться візерунки Квітки Життя. Квадра і хрест "чотирьох стихій" Vesica Piscis відображають їх взаємоперетворення в обертовому хресті і при "хресному ході". На верхньому малюнку праворуч показано взаємоперетворенням стихій в обертовому хресті. На малюнку праворуч показані еквівалентні перетворення на хресті, який виходить шляхом "скручування" квадри в стрічку Мебіуса.
З малюнків видно, що C-інваріантність призводить до того, що "ян" стає вже не "ян", але ще і не "інь". Р-інваріантність трансформує "-ян" в "-інь", C * -інварінтность »не інь", але ще і "не ян" трансформує в "інь", а Р * -інваріантность перетворює "інь" в "ян". Відзначимо, що C-інваріантність відображає дзеркальну симетрію (ліве стає правим, чоловіче стає жіночим), а P-інваріантність трансформує "зовнішнє у внутрішнє, а внутрішнє у зовнішнє).


мал.5
Зауважимо, що в цій Квітці рівно 19 вузлів - Великих Меж, а кожна вершина Vesica Piscis є "родопочатківцем" власного хреста Vesica Piscis чи його сфери.
Бачите, як, за образом і подобою, народжується Квітка життя і як вона приводиться в обертання.
Хоч Vesica Piscis можуть формувати і інші візерунки.


рис.6
Порівнюючи даний малюнок з попереднім, ми бачимо, що в першому малюнку всі Vesica Piscis врівноважені (відображають потенцію Сили), а в останньому малюнку всі Vesica Piscis орієнтовані в одному і тому ж напрямку, як би вибудовуючи Силові лінії подвійних спіралей і відображаючи Квітку в русі.
Закони еволюції двоїстого ставлення "Ян-Інь".



рис.7
У цьому восьмиграннику, який є іншою формою запису Єдиного закону двоїстого ставлення ми бачимо дев'ять пелюсток Квітки Життя Ян-Інь.
Дев'ята вершина є "вогненною". Вона відображає особливий стан Квітки - ВЕЛИКУ МЕЖА.
Розміщуючи вихідну монаду Квітки (вершини 1 і 8) в Центр Квітки, ми отримаємо звичну для нас форму запису Єдиного закону еволюції двоїстого ставлення.


мал.8
На цьому малюнку Останній і Перший символи об'єднані в ВЕЛИКУ МЕЖУ пелюсток квітки. З цього малюнка безпосередньо видно зв'язок з Давньою Квіткою Життя.
Подивіться, яка гармонія взаємин між "пелюстками"- вони стикаються однойменними вершинами. При цьому кожна шестерня-пелюстка обертається синхронно і синфазно з іншими "пелюстками", не заважаючи один одному, характеризуючи Велику гармонію Єдиного закону.

Концепція "Квітка Життя" є з глибини поколіть езотеричною інформацією про те, як можна усвідомлено використовувати для духовного зростання принципи Сакральної Геометрії - геометрії форм, що лежать в основі життя і всіх інших проявів у Всесвіті.
Ці форми здавна вважалися сакральними (священними). Вони є підосновою нашої істоти і свідчать про божественний порядок в нашій Реальності. Ми можемо простежити цей Порядок від невидимого атома до нескінченних сузір'їв. Сакральні форми повсюдно виявляються у всьому сущому: у тілі людини і інших живих істот, кристалах, планетах, зірках, галактиках.


                    Сакральна Геометрія - це універсальна мова світобудови, що відкриває доступ до древнього знання, що міститься в пам'яті наших клітин. Це - ключ до розуміння сутності духовної еволюції і взаємозв'язку всіх фізичних і духовних явищ. Саме ця Геометрія склала основу теоретичних знань і духовних практик, яким навчали в давньоєгипетській школі Ехнатона «Праве око Гора».
Символом і «ключем», що відкриває приховані знання, є зображення Квітки Життя. "Квітка Життя" - найдавніший і найбільш важливий з усіх символів цієї Геометрії. Цей символ, що дав назву всьому напрямку, являє собою мережу дев'ятнадцяти сфер, що взаємно пересікаються.

  Колись різне життя у Всесвіті знало "Квітку Життя" як матрицю Творіння - Геометричний План, що веде нас в це існування і виводить з нього. Тисячі років ця таємниця зберігалася в древніх об'єктах матеріальної культури, різьблених зображеннях і фресках по всьому світу, а також закодованих у клітинках усіх форм життя. У його лініях зашифрований процес розвитку, по якому рухається еволюція - від точки до дуальності, далі до троїчності ...
                       Важливою Сакральної геометричною формою, що характеризує структуру енергетичного поля навколо нашого фізичного тіла, є Мер-Ка-Ба. Це восьмиконечная зірка, що складається з двох взаємних тетраедрів, що представляють наш чоловічий і жіночий аспект в абсолютній рівновазі.

Мер-Ка-Ба - це енергетична структура, що з'єднує воєдино розум, серце і фізичне тіло і є просторово-тимчасовим засобом Вознесіння. При цьому під Вознесінням мається на увазі проходження в інші виміри в тому ж самому фізичному тілі, на відміну від Воскресіння, що припускає фізичну смерть і подальшу появу в іншому вимірі.
                     Вознесіння - свідоме входження в новий вібраційний вимір - буде втілено в життя і пережито людством, якщо людина згадає своє поле Мер-Ка-Ба. А цьому може допомогти конкретна робота, заснована на певних навичках роботи з формами Сакральної геометрії. Це допоможе активувати роботу шишкоподібної залози, вище призначення якої - освоєння древнього способу дихання Праною. Це дихання є ключем до відкриття нової свідомості. Активація поля Мер-Ка-Ба дозволяє досягти більшої досконалості в самозціленні і допомоги іншим і дає можливість усвідомлено формувати майбутнє, забезпечивши надійний захист у цей складний перехідний період.



Друнвало Мельхіседек- всесвітньо відомий вчений, фізик, винахідник, еколог, езотерик, цілитель і вчитель, автор книги "Стародавня таємниця Квітки Життя”.  Друнвало - засновник семінарів "Квітка Життя" і "Земля і Небо". Ці семінари є синтезом древніх езотеричних знань і духовних практик (єгипетських містерій, суфізму, кабали, буддизму, індуїзму, даосизму, християнства, вчень північноамериканських індіанців, племен ацтеків, майя, догонів і ін.), а також сучасних наукових досліджень і досягнень.
Завдання Друнвало - передати людям Знання та навики, допомогти "згадати", витягти з глибин пам'яті знання, якими потенційно володіє кожна людина. Це необхідно для здійснення гармонічного переходу Людства і планети Земля на новий рівень свідомості, із третього виміру в четвертий і п'ятий.

 

Наші інтереси: 

Збагачення знанням форм, кольорів, візерунків. Творимо і думаємо. А число 19 у квітці- це про цикл Місяця.

Всім рекомендую почитати книгу Друнвало. Вищий клас, вже почала читати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую, друзі, за відгуки.
Майя, я не знаю про українські вишиванки таких форм. Ці круглі узори називають мандалами в буддизмі і користовувались в ритуалах. Пропонують дивитись на них як досконалість, а форми і кольори- то кожний від себе бачить, наприклад, моє дихання, мій енергостан, якого кольору я, спокій всередині мене. Дивитись, щоби гарно почуватись.
А Северину дякую, що додав інші книги Друнвало та ще згадав про скульптора В. Сочку. Пізнавально!

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Коментарі

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую, ЗОРІНО. ...Диво... Небо за 5-10 хвилин звільнилося від щільних шаруватих хмар і сяє Сонечко. Це відбувалося під час читання статті...

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Андрій Будкевич.
0
Ще не підтримано

Втішно і радісно, що Ви нагадали про направду феноменального автора - Друнвало Мельхіседека, автора "Живи в серці", "Давня таємниця ківтки життя", інших творів. Філософські засади цих творів відображені (своєрідно) у творах пластичного скульптора по дереву Василя Сочки (унікальний талант). Дякую.

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Зоріно, Квітка Життя На рис 9.18 три трикутника рівносторонні поєднані. Як часто зустрічається на вишиванках 9 кутна Квітка Життя? Дякую за відповідь.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Дякую, друзі, за відгуки.
Майя, я не знаю про українські вишиванки таких форм. Ці круглі узори називають мандалами в буддизмі і користовувались в ритуалах. Пропонують дивитись на них як досконалість, а форми і кольори- то кожний від себе бачить, наприклад, моє дихання, мій енергостан, якого кольору я, спокій всередині мене. Дивитись, щоби гарно почуватись.
А Северину дякую, що додав інші книги Друнвало та ще згадав про скульптора В. Сочку. Пізнавально!

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Зориночко! Мабуть, це Твоє: "Всесвіт дає відповіді на запити, тільки слухай".
Диво-відповідь на радіо "Культура" о 8.30 !!!
Різноманітні форми Дерева Життя у розписах Володимирського собору і є дев"ятикутні зірки. І в Софіївсьму соборі у розписах є. Восьмикутні зірки на вишиванках і гострокутні і з 4х вісімок (безкінечність життя, гармонія, поєднання чоловічого і жіночого початку...)
Варвара - Вільна Арійська Республіка Вкраїна Аріїв (активно) Радісно( Рать) Атакує.
Барбара - Благославенна Арійська Республіка Божа Рать Активна.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!