Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому потрібні Національні збори

Категорія:

Ми, люди, які і є Україною, виступаючи як суб’єкт державотворення і самоуправління, переконані, що відновлення державного ладу, подолання політичної та економічної кризи, докорінна зміна старої системи влади можливі лише шляхом створення спеціального органу установчої влади – Національних зборів, що скликається виключно народом України, який є першопричиною і єдиним джерелом влади в Україні.

13121101e_maydan.jpg

Майдан-2013
Майдан-2013

Україна – це Я! І Я кожного з нас отримало життя в Україні. Тому для кожного Україна і Я – нероздільні! Сьогодні ж Україна шматується як ззовні, так із зсередини, породжуючи страждання кожної людини і спільноти в цілому. 

Подолавши 22-річний шлях Незалежності, Україна опинилась на межі втрати суверенітету, а громадяни стали чужинцями у власній країні.

Тривала низка зловживань, насильств, корупції та відвертого пограбування національних багатств викликала масовий спротив людей і породила унікальне явище Майдану, як символу загальнонаціонального прозріння.

Майдан став першим, історично значущим самоутвердженням українського народу за останні роки – і особливо молодих українців, для яких глибоке почуття істинної державності є запорукою власної гідності, розвитку і духовного зростання.

Діюча політична верхівка, як влада, так і опозиція, не змогли дати адекватну відповідь на історичні виклики. Тотальна делегітимація влади відбувається на фоні активного зростання самоорганізації громадянського суспільства, становлення реального самоврядування, самоуправління та інструментів безпосередньої демократії (стаття 3, 5, 69, 140 та інші статті Конституції України).

Стало очевидним, що існуючий політичний режим, всі без винятку органи влади, управління державним механізмом та система виборів не в стані забезпечити розвиток держави і нації, а головне – достойного життя людей.

Україна одночасно повинна стати національною державою і суб’єктом глобальних викликів, а це неможливо в ситуації, що склалася. Нам потрібен не проєвропейський, проросійський чи китайський шлях розвитку. Ми маємо проукраїнський план розвитку країни.

Власновладдя та легітимна зміна конституційного ладу стають не тільки правом, але й обов’язком кожного громадянина.

Процеси реформації суспільства і держави дуже не прості, але за будь-яких умов мають відбуватись виключно через звичаєве право, традиції і мир.

Саме тому ми, люди, які і є Україною, виступаючи як суб’єкт державотворення і самоуправління, переконані, що відновлення державного ладу, подолання політичної та економічної кризи, докорінна зміна старої системи влади можливі лише шляхом створення спеціального органу установчої влади – Національних зборів, що скликається виключно народом України, який є першопричиною і єдиним джерелом влади в Україні.

Національні збори є поєднанням представницького народовладдя з прямим волевиявленням кожної людини, що дає можливість відкликати будь-кого за зрозумілим порядком.

Беручи на себе повну відповідальність за майбутнє наших родин, народу як спільноти та будучи переконаними в необхідності та корисності створення такого інституту прямого народовладдя в інтересах нації і держави, проголошуємо нашу ініціативу – Національні збори.

Хай рідна земля дасть нам Силу, Дух, Розум, Натхнення здійснити омріяне – людське буття кожного Я в нашій країні. 
І слава тому Я, що Україна!

Спільнота Національні збори в мережі Фейсбук

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи