Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 55
  • Переглядів: 57

8 правил кармічного менеджменту або основи практичного метаболізму у стосунках із Всесвітом

Чому одним щастить, а іншим ні, при, здавалось би, однакових прикладених зусиллях? Майкл Роуч дає відповіді на споконвічне запитання: «Що потрібно робити, аби успіх не пройшов стороною?» Ось і я прочитала книгу і для кращого розуміння суті спробувала витягнути основне. Правила прості і зрозумілі. На простих побутових прикладах і схемах автор аргументує кожне. Пропоную рецензію на книгу Майкла Роуча «Кармічний менеджмент».

«Шанс на успіх є у кожній справі і він завжди рівний 100%», – буддистська мудрість.

50 тисяч років історії людства наочно демонструють одну дивну річ: ми до сих пір не знаємо достеменно, як зробити так, щоб все задумане збувалось з першого разу. Навіть ті щасливчики, яким фортуна (чи то доля ) посміхається частіше ніж іншим, іноді не можуть пояснити причини такого прихильного ставлення удачі до їх персони. Навіть вони не щоразу впевнені у результаті і кажуть, що грати в кості з долею доводиться мало не щодня.

Майклу Роучу, автору книги, яка потрапила мені до рук і про яку йдеться, довелось прожити 20 років у суворих умовах тибетських монастирів, перш ніж він зумів сформулювати, випробовувати та аргументувати 8 правил «кармічного менеджменту».

А суть системи, яку вибудував автор – усвідомлення поняття карми, тобто всього того, що ми коли-небудь думали, говорили чи робили.

Так, все дуже просто: кожний раз, коли людина щось подумає, скаже чи зробить – все це відкладається найменшими зернятками у підсвідомості і коли-небудь точно дасть свої плоди у вигляді успіху чи поразки.

Ось де пояснення, чому, здавалась би, одні і ті ж самі дії різних людей дають подекуди протилежні результати. Секрет у накопичених в підсвідомості енергетичних згустках, які людина творила і вирощувала протягом певного часу.

 У одного вони із знаком «плюс», а у іншого – з «мінусом». Один іде по життю легко, а інший спотикається раз за разом, продовжуючи накопичувати негативний потенціал.

Отже, що радить геше Майкл Роуч? (Титул геше, якого він був удостоєний в монастирі Сера́ в Тибеті — це своєрідна «докторська ступінь» буддизму)

Достатньо дотримуватись восьми правил кармічного менеджменту, щоб бути впевненим у результаті.

1. Припиніть робити те, що не працює

Суть у тому, що іноді просто достатньо визнати, що те що ми робимо – не працює і почати шукати інші шляхи. Навіть якщо ми це робимо давно, навіть якщо це роблять всі і роблять роками і десятиліттями, навіть якщо це нам комфортно робити, хоч ми і усвідомлюємо, що це не працює.

Так, потрібно бути досить сміливою людиною, щоб стрибнути у прірву і припинити нарешті робити те, що не працює.

Тібетська мудрість говорить, що існує тільки одна причина, яка утримає людину від втечі з тюрми. Це коли в’язень не усвідомлює, що він в тюрмі. Наша особиста тюрма – це невпевненість в успіху того, що ми намітили зробити. Але пора вириватись на волю!

2. Знайдіть причину причин

Принцип простий: якщо ви щось робите, але це одного разу спрацьовує, а іншого – ні, значить, це не працює. Припиніть робити те, що не працює і шукайте причину причин.

Істинна причина захована у кармі, яку ми вирощуємо протягом усього життя.

3. Визначте своїх кармічних бізнес-партнерів

Суть у тому, щоб не сприймати життя чи бізнес двовимірно, на рівні «Я/Успіх». Наше життя – це пучечки позитиву і негативу, які ми накопичуємо. І в ці пучечки життя майстерно вплітає людей, з якими нам доводиться працювати.

Закон карми говорить: «Все, що хочете отримати від життя, спочатку ви повинні дати комусь іншому». Це як ефект відлуння.

Чим більшій кількості людей ми допоможемо досягнути успіху, тим успішнішими станемо самі.

4. Почніть із себе

Якщо карма існує і працює, то кожна подія, що трапляється з нами – це відлуння наших слів, думок та дій у минулому по відношенню до інших людей. Отже, «ТИ» – це «Я», і ніяк інакше.

Межі істинного «Я» незбагненні. «Я» включає все,що є навколо нас і до цього пора звикати. Нам стане простіше турбуватись про успіх інших людей, коли ми приберемо невидимі бар’єри у стосунках «Я – ТИ».

5. Припиніть «вирішувати»

Одні рішення тягнуть за собою інші, іноді ще масштабніші. І все через те, що ми не впевнені який саме варіант подій спрацює.

Пора змиритись з тим, що не має особливого значення те, наскільки ризиковане рішення ми приймаємо: будь-який варіант може спрацювати, а може – ні.

6. Зарядіть вашу карму, покладайтесь на інстинкти

Всі ми в різній мірі покладаємось на рефлекси та інстинкти. Адже щоразу як вдихнути повітря, ви ж не думаєте які дії треба провести для успішного вдиху-видиху.

Ми можемо припинити вирішувати, бо це не завжди спрацьовує. Але так само можемо почати заряджати нашу карму позитивом, бо це завжди спрацьовує.

В кармічному управлінні Всесвітом ніщо не проходить безслідно. Кожен крок, за законами карми, приводить до якогось результату. Що посієш, те й пожнеш.

Як «зарядити» карму? Ми це вже проходили, це просто. Робіть успішними людей навколо! І тоді вже неважливо, яке рішення буде прийнято, адже все спрацює найліпшим чином і на інстинктивному рівні.

Отже, коли наступного разу після чергового успіху, спантеличені колеги чи партнери запитають вас «Чому ви вирішили робити саме так?» сміливо відповідайте: «Я просто знав це, у мене було відчуття!» і подумки підморгніть собі – ми то знаємо істинну причину успіху!

7. Стрибайте по власним проблемам до нових вершин

«Проблеми – це добре, адже вони показують місце, де саме у тебе є проблеми», – каже тибетська мудрість.

Наскільки швидко ви дістанетесь до вершини успіху залежить тільки від того, наскільки швидко ви зможете визначити явні і неявні проблеми та «усунути» їх.

Отже, радійте – не відвертайтесь від проблем, а сміливо позбувайтесь їх. Вони – друзі, що піднімають вас на вершину.

8. Інвестуйте насіння карми знову і знову

Використана на 100% карма помирає. Саме так! Якщо не відкласти принаймні 10% зібраного «урожаю» успіху, то карма помре, як вмирає насінина, що проросла, перетворилась на квітку і дала свої плоди.

Щоб карма знову і знову приводила вас на нову вершину успіху, інвестуйте попередні здобутки у «нову карму». Як? Ви це вже знаєте: визначте своїх кармічних бізнес-партнерів і починайте перетворювати світ із себе.

Насправді, книга дає просту пораду, яку легко застосувати у повсякденному житті:

«Робіть краще і давайте більше ніж від вас очікують!» – ось головний принцип збагачення і досягнення успіху.

Поради наостанок…

І наостанок – ще кілька порад від майстра для очищення свідомості. Просто так, для натхнення, щоб захотілось перечитати книгу повністю.

Отже:

  1. Займайтесь фізичними вправами – це зміцнює фізичне тіло і дух.
  2. Поважайте себе і оточуючих. «Якщо з вами відбувається щось, що вам не подобається, припиніть це робити з іншими людьми», – закон карми.
  3. Постійно вчіться, вивчайте все, що є новим – іноземну мову, мову програмування чи будь-що інше. Поки ми вчимося – залишаємося молодими і активними.
  4. Допомагайте іншим, не очікуючи на винагороду. Посіяне зерно повертається сторицею.
  5. Харчуйтеся «вміло». Вживання м’яса та неправильне харчування повільно але невпинно тягне донизу. Піти проти течії «загальноприйнятої» думки важко, але зробіть цей крок і привчіть себе до правильної їжі.
  6. Достатньо відпочивайте. Спіть стільки, скільки потрібно саме вам. Впорядкуйте життя таким чином, щоб дозволити собі вчасно лягати спати і давати тілу і розуму відпочинок. Переконайте себе, що бути зайнятим більше і більше – це не те ж саме , що бути все більш і більш успішнішим.

Ви потрібні Всесвіту здоровим, бадьорим, успішним. Захотіть таким бути! Навчіться обмінюватись з Ним практичними речами.

 Запам’ятайте: ВСЬОГО НА ВСІХ ВИСТАЧАЄ. Треба тільки вміти взяти!

Наші інтереси: 

Самовдосконалення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

На мій погляд, успіх вимірюється ступенем самореалізації, яку запланував для себе індивідуум.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Щиро дякую за реферат книги! Це - те, що потрібно.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудові поради!

Єдине чого вони не враховують це те, що люди дуже різні за своїм розвитком! На протязі свого довгого життя я зустрічав дуже багато людей, які ні до чого не мають здібностей, і здатні виконувати тільки найпростішу фізичну роботу.

Також є певна категорія людей з вродженими кримінальними схильностями.

Таким людям жоден найкращий менеджмент, на жаль, не допоможе!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття! Чисто аріянський підхід!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Що таке вершина успіху?

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

Гадаю, що для кожного вона своя. Як на мене, то однієї вершини не буває. Досягаєш однієї, аж ось на горизонті - ще вища! В цьому сенс життя.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

А мені здається,що лізти на вершину,на яку хтось почепив "прапор успіху" не варто.Так як сенс життя напевне трохи в іншому:а саме бути вище успіху,невдачі,щастя і "вигод"...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Оксано, Ви вже можете скомпілювати зі своїх блогів на тему менеджменту цілу книгу, сформатувати її у *pdf і розмістити на "НО" для скачування.

Буде цінний практичний підручник для повсякденного користування!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

На мій погляд, успіх вимірюється ступенем самореалізації, яку запланував для себе індивідуум.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ора Світла.
0
Ще не підтримано

Д І А Л О Г

- Доню моя, гроші а житті - не головне...
- Ой, мамо! Що Ви таке говорите? Без грошей не проживеш!
І як розуміти те, що Ви промовили ?
- А це значить, коли буде стояти вібір:
- гроші або совість, ти завжди вибирай Совість,
- гроші або друг, ти ніколи не зраджуй друзів.

Фрагмент із життя.

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода