Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

2016-й рік оголошений Міжнародним роком зернобобових

Світ:

Спецтема:

68-ма Генасамблея ООН проголосила 2016-й Міжнародним роком зернобобових. В ООН підкреслюють, що зернобобові є незамінними культурами для вразливих категорій населення. Вони є доступною за ціною альтернативою тваринного білка: близько 20-25% ваги зернобобових - це білок; у пшениці цей показник дорівнює 10%, у м'ясі - від 30 до 40%.

 

Зернобобові також багаті на мікроелементи, амінокислоти та вітаміни групи B, які є життєво важливою складовою здорового раціону харчування. Про це йдеться у статті "Досі їсте м’ясо? ТОП-5 новин науки, які надихають стати веганом" Павла Вишебаби на УП. Життя.

Генеральний директор Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН зазначив, що виробництво зернобобових є високоефективною технологією з погляду водозбереження, особливо, у порівнянні з іншими джерелами білка.

Для виробництва одного кілограма дала (дробленого гороху або сочевиці) потрібно 50 літрів води. Для виробництва ж одного кілограма курячого м'яса необхідно 4 325 літрів води, одного кілограма баранини - 5 520 літрів, а одного кілограма яловичини 13 000 літрів.

У статті автор пише про одну з найгучніших заяв 2015 року, яку зробило Міжнародне агентство з вивчення раку Всесвітньої організації охорони здоров'я (IARC). А саме - про результати понад 800 досліджень раку і його зв'язку зі споживанням м'яса.

По завершенню двадцятирічних дослідів, Агенство оголосило, що відносить оброблені м’ясопродукти – шинку, сосиски, солонину, в'ялене м'ясо, м'ясні консерви тощо – до списку "Групи 1", сполук, які критично підвищують вірогідність онкохвороби.

До цієї групи вже входять такі надшкідливі канцерогени як миш’як, тютюн, азбест і дизельні випари.

Кожна 50-грамова порція м'ясопродуктів, вживана щодня, підвищує вірогідність захворювання на рак прямої кишки на 18%, - йдеться в заяві, яку оголосив голова департаменту агенції з дослідження раку Всесвітньої організації охорони здоров‘я Курт Страйф.

Червоне м'ясо, таке як яловичина, баранина та свинина, експерти віднесли до "Групи 2А" - сполук, що "можливо" викликають рак.

Це не означає, що людина точно захворіє на онкохворобу, якщо вживатиме оброблене м’ясо. Радше це можна порівняти із додаванням все більшого числа куль до барабану під час гри в "російську рулетку".

Кожні 50 грам обробленого м’яса щодня = +18% вірогідності захворіти онкохворобою.

Кожні 100 грамів приготовленого червоного м’яса =+17% до ризику. Саме такі дані оприлюднила IARC - найбільш авторитетна інституція вивчення раку.

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Хоч якась користь від того недолугого ООН..

13 000 л води для "виробництва" 1 кг яловичини....м'ясоїдство руйнує планету..

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Хоч якась користь від того недолугого ООН..

13 000 л води для "виробництва" 1 кг яловичини....м'ясоїдство руйнує планету..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Нарешті про це заговорили! Це початок переходу до іншої системи харчування.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вірю в те, що розумію.