Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

1 березня набудуть чинності багато запланованих державою нововведень

Світ:

Серед них – запис на вакцинацію від коронавіруса для населення, індексація пенсій, зміна тарифів ЖКГ, нові ставки по іпотеці, підвищення вартості проїзду в поїздах і багато іншого.

Українці, яким 18-59 років, зможуть записатися на вакцинацію проти коронавірусу через додаток та на порталі Дія або через національний контакт-центр МОЗ з питань розповсюдження Covid-19. Самостійно реєструватися потрібно тільки для введення першої дози. Записом для введення другої ін'єкції буде займатися лікар, який робив щеплення, повідомляє РБК-Україна.

З 1 березня в Україні запрацює програма іпотечного кредитування під 7% річних. Такі позики видаються строком до 20 років з першим внеском не менше 15% від суми.

При цьому учасником такої програми може стати будь-який громадянин, у якого немає власної нерухомості або діючих договорів на фінансування будівництва житла. Але, щоб отримати кредит, максимальний розмір середньомісячного сукупного чистого доходу позичальника та членів його сім'ї повинен бути на рівні 10-кратного розміру місячної середньої зарплати в регіоні, де знаходиться житло. Максимальна сума іпотеки становить 2 млн грн.

З 1 березня пенсійні виплати в Україні зростуть на 11%. В цілому пенсії підвищать для 8 млн українців та у середньому виплати зростуть на 308 грн. Мінімальне підвищення очікується в районі 100 гривень. Однак збільшення пенсій у березні буде стосуватися українців, які отримують виплати за віком, по інвалідності, втраті годувальника та за вислугою років (медпрацівники, вчителі, чий стаж складає не менше 30 років за фахом).

З 1 березня ціни на залізничні квитки в Україні щомісяця будуть підвищувати приблизно на 2%. Унаслідок цього компанія очікує, що додаткові доходи складуть 557,9 млн грн. Міністр інфраструктури Владислав Криклій уже порадив українцям купувати квитки заздалегідь, щоб отримати до 40% знижки на них.

У березні максимальна ціна на газ складе 6,99 за один кубометр. Частина постачальників уже почала знижувати ціни нижче граничної позначки та газ у деяких компаніях коштує від 6,7 до 6,96 за один кубометр.

Ціни на тепло і гарячу воду для населення міняти не будуть до кінця опалювального сезону.

Ціна на електроенергію до кінця березня буде залишатися незмінною. Частина населення отримає компенсацію за підвищення тарифу – це торкнеться тих, у кого встановлено електроопалення.

Наші інтереси: 

Стежити за змінами, які вводить держава.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи