Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

«Е-декларування засвідчило, що депутати можуть кредитувати МВФ» (огляд соцмереж)

Топ-темою дня стали статки, які оприлюднюють високопосадовці у своїх деклараціях. А дивуватися користувачам Facebook є чому. В деклараціях можновладці вказують чималі суми готівкових коштів. І не тільки.

16102901.jpg

Фото радіо Свобода. Політична карикатура Олексія Кустовського

Радіо Свобода підібрало цікаві коментарі щодо оприлюднених декларацій депутатів і чиновників.

Так, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Анатолій Матвієнко задекларував приміщення храму Пресвятої Богородиці у Вінницькій області.

Чимало журналістів та пересічних користувачів соцмереж звертають увагу на те, що в деклараціях можновладці вказують чималі суми готівкових коштів.

«Із тоннами задекларованого кешу питання, звісно, цікаве. Коли черговий депутат чи міністр заповнює розділ 12. ГРОШОВІ АКТИВИ в частині готівки, по обличчю пана Дубілета стікає чергова сльозинка. Це таки вирок українській банківській системі, ага. І ці люди сміялися над банками Чауса. Не факт, звісно, що весь цей нал існує в закромах, а не вказаний «авансом» для прикриття майбутніх хабарів (а спробуй перевір)», – пише журналіст Дмитро Лиховій.

«Панове, а чому ви вважаєте, що ці кошти є в реальності?... У багатьох випадках їх просто не існує за межами віртуальної декларації», – пише журналіст Сергій Сидоренко.

"Якщо у вас є нормальний корупційних дохід, то задекларована неіснуюча готівка - простий та законний спосіб легалізації майбутніх доходів. Бо ви ж не напишете наступного року в рядочок доходів, типу, "зарплатня - отримав мільйон хабарів". Але можете сказати - він у мене давно був, той мільйон, навіть в декларації є. А якщо плануєте брати 5 років по 2 мільйони на рік - пишете 10, з думкою про майбутнє. А якщо прийде НАБУ і спитає, "дє дєньгі", то завжди можна пожалітися на злодіїв, які їх вкрали через це підле е-декларування. Всьо просто!"

Кожну подану декларацію миттєво вивчають і поширюють найцікавіші деталі. Проте загальний настрій щодо оприлюднених статків – це шок від оприлюднених у деклараціях творів мистецтва, будинків, автомобілів, сум на банківських рахунках, готівки.

Користувач Facebook Антон Ходза жартує, що деякі не дуже заможні політики прибріхують собі пару годинників і готівку, щоб їх не засміяли.​

У соцмережах вже порахували, куди задеклароване можна було б витратити. Дехто припускає, що задекларованою готівкою можна було б погасити борги України перед міжнародними кредиторами.

Журналіст Вахтанг Кіпіані зазначає, що тепер волонтери точно знатимуть, до кого можна звертатися.

«Кількість квартир, гектарів землі, тонн готівки, шуб, годинників, меблів, рушниць, автомобілів і інших речей першої потреби кагбе рекомендує: продай мене – поможи армії, дітям, хоспісам, притулкам для тварин тощо. Тепер нашим державникам буде важче хмурити лоба і казати – знаєш, старий, на жаль, зараз важкі часи, війна, економічна криза, нічим не можу допомогти», – пише він.

Журналіст Роман Шрайк вважає, що економічне диво в Україні не за горами.

Значна частина наших політиків і чиновників - чарівники. Жодного дня не працюючи в бізнесі, вони змогли стати власниками квартир, машин, годинників елітних марок, сейфів з готівкою і навіть однієї невеликої церкви.

Нардеп від БПП Руслан Демчак задекларував 133 млн. грн. готівки. А це - 307 років щоміячної підвищеної вдвічі зарплати депутата.

 

Користувачам соцмереж не лишається більше нічого, як жартувати?

Наші інтереси: 

Народ має знати "своїх" "героїв". Багаті жлоби при владі у бідній країні, в країні, де волонтери за останні копійки, а добровольці, ризикуючи життям, рятували Україну... А ці потвори в цей час примножували свої багатства....

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи