Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Brexit: Тереза Мей анонсувала ″великий закон скасування″

Прем'єр-міністерка Великобританії заявила, що наступного року її країна розпочне процес перетворення знову на "суверенну і незалежну" державу. І пообіцяла формально запустити Brexit до кінця березня 2017 року.

Прем'єр-міністерка Великобританії Тереза Мей запевнила, що її країна розпочне процес, щоб знову стати "суверенною і незалежною" - після скасування наступного року Акту про Європейські співтовариства 1972 року, ухвалення якого дозволило Великобританії приєднатися до Європейської економічної спільноти, а пізніше - Європейського Союзу.

"Ми представимо під час наступної промови королеви "великий закон скасування" (Great Repeal Bill), який вилучить Акт про європейські співтовариства з нашого зводу законів", - повідомила Мей в інтерв'ю виданню Sunday Times, яке було опубліковане у неділю, 2 жовтня.

"Це буде першим етапом для перетворення Великобританії знову на суверенну і незалежну державу. Це поверне повноваження для виборних інституцій у нашій країні. Це означає, що дія законів ЄС у Великобританії закінчиться", - наголосила прем'єрка, цитує агентство Reuters.

За її словами, Акт про Європейські співтовариства буде скасований до виходу Великобританії зі складу ЄС, проте діяти це рішення почне вже після виходу. Як наслідок, рішення Суду ЄС більше не будуть для Великобританії обов'язковими до виконання. Очікується, що "великий закон скасування" буде представлений під час формального старту наступної парламентської сесії у Великобританії в квітні або травні 2017 року.

Мей також повідомила, що Великобританія розпочне процедуру виходу зі складу ЄС на початку 2017 року. В інтерв'ю британській телерадіомовній компанії BBC, оприлюдненому в неділю, 2 жовтня, Мей зазначила, що британський уряд має намір активувати статтю 50 Лісабонського договору і таким чином формально запустити Brexit до кінця березня наступного року. У цьому разі Великобританія зможе вийти з ЄС в 2019 році.

 

 

Наші інтереси: 

Вихід Великої Британії з ЄС запусткає процес розпаду ЄС. Україні і країнам Балтії, Польщі, Румунії потрібно створювати свій геополітичний союз. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи