Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Російські спецслужби займаються цькуванням дипломатів США

Спецтема:

Російські агенти проникають у квартири американських дипломатів та переставляють там меблі. Скрізь слідують за працівниками дипломатичних представництв та членами їхніх родин.

Американців весь час зупиняє дорожній патруль, про них з’являються негативні статті в російській пресі. В одному випадку застрелили собаку американського дипломата. В іншому – хтось спорожнився на килим вдома іншого працівника Держдепу. Підозри падають на російські спецслужби.

Доповідь з цими та іншими випадками потрапила в руки журналіста Washington Post. Офіційний Вашингтон вимагає від Москви розібратися.

«Протягом останніх двох років, цькування та стеження за нашим дипломатичним персоналом в Москві з боку служб безпеки та дорожньої поліції значно посилилося. Наші посольства у Європі теж про це повідомляють. Необхідно серйозно поставитися до безпеки нашого дипломатичного та консульського персоналу закордоном та членів їхніх родин, які знаходяться з ними. Ми вже підняли це питання та продовжуватимемо ставити це питання на найвищому рівні», - каже Елізабет Трюдо, речник Держдепу

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова відкинула всі звинувачення, назвала саму публікацію у Washington Post прикладом пропаганди та заявила, що ФБР та ЦРУ застосовують неприпустимі засоби тиску на російських дипломатів.

Випадки цькування посилилися після російської агресії в Україні та Сирії. Утім, подібний тиск на американських дипломатів – справа не нова. Ще раніше колишній посол США в Росії Майкл Макфол розповідав у ЗМІ про те, як потерпав в російській столиці. У Держдепі заявляють, що будуть відповідати на цькування дипломатів згідно з міжнародними законами, і вже вдавалися до певних кроків.

«Ви може пам’ятаєте, в січні ми також позбавили акредитації п’ятьох чи шістьох почесних російських консулів у Сполучених Штатах. Це був крок у відповідь на тривале втручання в роботу наших дипломатичних та консульських установ в Росії, у тому числі і цькування», - говорить Трюдо.

Чимало ненависницьких коментарів можна побачити під час спілкування нинішнього посла США в Росії Джона Теффта з росіянами в соцмережах. А от під час особистого спілкування, особливо за межами Москви, розповів він в інтерв’ю «Голосу Америки» та «Радіо Свобода», до нього ставляться добре.

«Тільки один раз я говорив зі студентами і один хлопець почав мені ставити дуже бридкі питання особистого характеру. Але більшість людей дуже щасливі, що я беру на себе клопіт приїхати в Тулу, Самару, Санкт-Петербург чи Ярославль. Побачити їх і привезти їм трохи Америки. У мене немає ілюзії, люди дивляться телевізор. Але більшість людей має зв'язок з Америкою, вони подорожували туди з професійною чи приватною метою. Вони люблять нашу культуру, багато з них мають особисті зв’язки з американським народом, які будувалися протягом попередніх 25 років. Це так просто не зникне», - розповів посол США у Росії.

 

 

Наші інтереси: 

РФ використовує методи СРСР. Невже світ так і буде терпіти цю країну?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи