Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як змінився Львів у 2015 році

Світ:

На проспекті Свободи повернули автентичну бруківку. Також тут з використанням спеціальних скляних куль облаштували окрему смугу для руху громадського транспорту. Вулиця Курбаса стала пішохідною. 

Про ці та про інші зміни в інфраструктурі та архітектурі Львова йдеться у статті під однойменною назвою на Zaxid.net . Пропонуємо деякі новації, які для мешканців інших міст будуть цікавими, адже Львів продовжує лідерство у туристичній галузі. Його з кожним роком відвідують все більше і більше туристів. 

Львів став першим і поки що єдиним містом в Україні, де їздять нічні автобуси. Наразі працюють 7 маршрутів, які з’єднують центральну частину міста та залізничний вокзал зі спальними районами. Щоденно обслуговують в середньому 300-350 пасажирів. За 5 місяців роботи нічними автобусами скористалось близько 45 тис.осіб.

Вулицю Курбаса зробили на одному рівні, тобто немає поділу на дороги і тротуари. Старе асфальтне покриття замінили на штучну бруківку. За кошти спонсорів влаштовано підсвітку, вуличні меблі та велостійки, за кошти громадськості придбали і висадили нові для Львова дерева – катальпи. Це рослини родом з Північної та Південної Америки чи Азії, із великим листям та квітками.

Восени провели міську кампанію з озеленення – висадили понад 2000 саджанців, з них близько 800 – на території шкіл та ліцеїв. Поповнилось місто також цінними видами дерев: на площі Ринок висадили 6 червоних каштанів Бріоті, а вул. Наукову оновили сливами Піссарді.

Збудовано понад 60 км велодоріжок. Найбільші об’єкти у 2015 році – вул.Стуса (до входу в парк «Залізні води»), пр.Чорновола, вул.Шевченка (від зупинки трамваю №7 до Рясного), вул. Листопадового Чину, просп. Свободи і пл. Міцкевича. В місті діє близько 500 велопарковок.

Перший муніципальний велопрокат. Німецька компанія NextBike Україна змонтувала перші п’ять терміналів системи муніципального велопрокату у Львові. Наступного року кожен термінал укомплектують 10-12 велосипедами. NextBike Україна планує до березня 2016 року довести кількість терміналів до 22.

iHub. На вул. Замкненій, 9 з’явився новий центр підтримки підприємництва iHUB Lviv. Метою центру є сприяння у створенні продуктових компаній, які займатимуться втіленням бізнес-проектів від ідеї до бізнесу. Раніше приміщення на вул. Замкненій, 9 були в жахливому стані. Рішенням сесії його надали в оренду під створення інкубатора. Впродовж першого року діяльності Центру тут повинно відбутись 70 інтелектуальних подій, в яких візьме участь близько 2,5 тис людей.

Перший ІТ-хаус у Львові. На вул. Студинського офіційно стартувало будівництво будинку для працівників ІТ-індустрії (працівників компаній-учасників Львівського ІТ-кластеру) за оригінальним проектом. Земельну ділянку для цього виділило місто. Проект має на меті збудувати комфортне житло на 72 квартири і реалізується за принципом кооперативного будівництва. Будинок проектується так, щоб з часом повністю відмовитися від газу і перейти на альтернативні джерела енергії. Будівництво триватиме до 18 місяців.

У Львові запустили першу в Україні лінію з переробки відпрацьованих ламп, що містять ртуть. Постачальник цього обладнання – шведська компанія «MRT System International AB» – є одним зі світових лідерів у галузі рециклінгу електронних відходів, зокрема й тих, які містять небезпечні компоненти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи