Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Києві стартують онлайн-курси української для іноземців

Світ:

О 15:00 9 листопада у Києві стартує унікальний проект із вивчення української мови для іноземців "СловОпис – онлайн". Заняття – групові та індивідуальні – проводитимуть волонтери – студенти університету Грінченка, а також досвідчені педагоги.

Про це повідомила завідувач навчально-методичного центру тележурналістики університету ім. Грінченка Мар’яна Ангелова.

"Цей курс орієнтований у першу чергу на іноземців, які мешкають за кордоном, хочуть, але не мають змоги вивчити українську мову. Відтепер у них з’явиться можливість вивчати нашу мову за допомогою Skype", - пояснила Ангелова.

За її словами, заняття – групові та індивідуальні – проводитимуть волонтери – студенти університету Грінченка, а також досвідчені педагоги.

Триватиме курс 4 місяці. Попередньо заняття проходитимуть двічі на тиждень. На першому етапі планують організувати навчання для англо-, франко- та китайськомовних громадян.

Учасники курсу слухатимуть лекції, читатимуть тексти, виконуватимуть певні завдання та проводитимуть онлайн-конференції з іншими слухачами та викладачами. 

Ангелова пояснила, що "СловОпис" буде чимось на зразок курсів провідних світових університетів "Coursera".

Наразі кафедра української мови Гуманітарного інституту розробила методику викладання полегшеного мовного курсу.

А за кілька тижнів запрацює сайт курсів.

"З 9 листопада, Дня української мови, ми розпочинаємо набір слухачів курсу. Думаю, десь за 2 тижні розпочнуться перші заняття. А сайт плануємо запустити 6 грудня – на день  народження Грінченка", - розповіла Ангелова.

"Цей проект стане простим та ефективним шляхом інтеграції України в європейський простір – через прямі зв’язки, безпосереднє знайомство та співпрацю студентів і викладачів різних освітніх осередків", - підсумувала Ангелова.  

 

 

Наразі університет Грінченка запрошує до співпраці волонтерів-викладачів. Усіх охочих просять звертатися за телефоном 073-476-70-44.

Водночас ті, хто хочуть навчатися українській мові, повинні заповнити анкету на сайті "СловОпису" (найближчим часом сторінка буде перекладена іншими мовами).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
мова
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Крутий проект!

Миролюбність і озброєність!

Коментарі

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Крутий проект!

Миролюбність і озброєність!