Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

IForum – 2014: українська IT-індустрія вчиться виживати у реаліях нового часу

24 квітня 2014 року в Києві відбувся черговий IForum – найбільша оффлайн-конференція для інтернет-діячів України. Не зважаючи на непростий час, котрий, безумовно, вплинув на організаційні питання, все-таки довгоочікувана подія змогла відбутися на належному рівні. 
 

 
 1/1


Місцем проводенення традиційно став Міжнародний Виставковий Центр – позитивною стороною були великі розміри приміщення – численні конференц-зали дозволили зібрати велику кількість доповідачів, гостей та партнерів. Але, як то кажуть, було одне «але» - зал для проведення наймасштабнішої IT – конференції не був оснащений вільним доступом до працюючого інтернету. Даний факт вразив усіх присутніх, але все ж не зіпсував загального враження від події.
 
 1/1


Вступним словом відкрив IForum  один з головних організаторів – Олександр Ольшанський – людина року в українському інтернеті в 2010 році (за версією InternetUA) та в 2012 – 2013 роках (за версією експертів ринку AIN.ua), голова комітету з Електронної комерції Інтернет-асоціації України, президент Imena.ua та Mirohost. Здебільшого Олександр Ольшанський торкався теми Майдану та впливу усіх подій, що трапилися та продовжують відбуватися в Україні на процеси утримання на плаву існуючого інтернет-бізнесу та підйому стартапів.
 
 1/1


Напевно, з огляду на вступне слово, недаремно одним з перших доповідачів став Роман Скрипін – співзасновник «Громадського телебачення». Роман розповів історію створення даного медійного проекту, котрий зумів колосальнимим темпами розвинутись в умовах політичної та громадської кризи та окреслив подальші плани його розвитку.
 
 
 
 


Формат даної конференції передбачав доповіді та дебати з круглими столами та майстер-класами. Учасники мали змогу поповнити свої теоретичні знання інформацією про новинки на ринку IT-технологій та на інтерактивних практикумах закріпити почуте. Особливістю Форуму є відсутність проплачених доповідачів. Уся програма заходів попередньо складається Оргкомітетом з урахуванням наявних потреб та актуальних інформаційних запитів користувачів та спеціалістів інтернет-сфери.
 
 1/1

Цьогоріч доповіді й активності були розділені на різні потоки. Чи не наймасштабнішим був тематичний потік «IT і Майдан/Стартапи. Що робити коли змінилася структура ризиків». Дана секція складалась з 20-хвилинних доповідей, кожна з яких висвітлювала певну проблему з якою стикається більша частина підприємців, котрі будують власний бізнес. Більшість доповідачів даної секції представляли Росію, Европи та США.

Для інтернет-маркетологів працювали два потоки – «Реклама та просування в умовах стресової економіки» та «E-commerce» в умовах нестабільної економіки». Розробники відвідали активності потоку «Новітнє озброєння на службі розробника: інструменти, бібліотеки, фреймворки».

Серед спікерів були такі постаті, як Павло Шеремета – міністр розвитку економіки та торгівлі України, Руслан Синицький – один з засновників всесвітньо відомої компанії Jelastic, Денис Каплунов – успішний власник студії копірайтинга, Ярослав Трофімов – директор компанії Inspired Metamarketing та багато інших профільних спецалістів-практиків.

UA Modna дізналася враження від IForum 2014 одного з учасників цієї конференції - інтернет-маркетолога IT-компанії Ukietech Володимира Короля:
 
 1/1

«Їхав виключно для того, щоб ознайомитися з новими тенденціями інтернет маркетингу та послухати реальні історії успіху людей, що давно працюють саме у цій сфері. Не очікував нічого надзвичайного, але хотілося повернутися звідти з новими ідеями, які можна б було імплементувати в наші поточні проекти.
Приємно вразила доповідь та мастер-клас Usability Lab Ольги Горенко. Хоча їхали ми не за "юзабіліті" і потрапили туди випадково, слухати доповідь можна було хоч цілий день. Надзвичайний оратор і харизматична людина. Особливо раджу послухати Ольгу менеджерам e-commerce проектів, знайти її можна тут - www.facebook.com/ogorenko»
 
 
 
 
 
 
 

Безумовно, тішить той факт, що незважаючи на стресову ситуацію в українському суспільстві та економіці IT-сфера крокує вперед. Недаремно такі міста, як Київ, Львів та Івано-Франківськ уже називають другою «силіконовою долиною». Маємо надію, що невдовзі «відтік мізків» закордон у цій галузі  припиниться та відбудеться відчутне зростання економічних показників країни у сфері інтернет-технологій та маркетингу.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи