Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В українських соцмережах висміюють скандальну російську медаль ''За повернення Криму''

Росія оскандалилася з цією медаллю - оскільки вказала на ній строк проведення операції з 20.02.2014 по 18.03.2014 року. Російським політикам тепер необхідно давати пояснення, чому офіційна дата початку операції «За повернення Криму» (20 лютого 2014 року) не відповідає словам глави РФ про те, що Росія не готувалася до приєднання Криму і прийняла це рішення тільки після отримання даних про настрої місцевих жителів після «повалення легітимного президента України В. Януковича» (22 лютого).

"Згідно з думкою експертів, дата 20 лютого 2014-го на медалі "За повернення Криму" може нанести РФ шкоди не менше, ніж сама анексія АРК. Для юристів і істориків - це офіційний документ МО Росії, яким вони і навіть дипломати і політологи можуть оперувати", - говориться в повідомленні.

Росії тепер доведеться пояснити, як з позиції міжнародного права можна пояснити початок операції РФ в АРК 20 лютого, коли в країні ще був чинний президент - Віктор Янукович.

"Таким чином, можна зробити висновок, що офіційно Кремль почав анексію Криму ще при президентстві Януковича - і це головний висновок, що слідував із документа - медалі "За повернення Криму" з датою 20 лютого 2014 року", - зазначається в цьому повідомленні.

Ще наприкінці березня в українських і російських ЗМІ з посиланням на прес-службу Міноборони РФ з'явилася інформація про те, що цією медаллю міністр оборони РФ вже нагородив самопроголошеного прем'єра Криму Сергія Аксьонова, офіцерів із Чорноморського флоту РФ і службовців з розформованого "Беркуту".

Тим часом на самому сайті Міністерства оборони РФ інформація про цю медаль була видалена. "Зверніть увагу, це ж явно якийсь скандал: російське міністерство оборони заснувало відомчу медаль "За повернення Криму", нагородило нею як мінімум Аксьонова, вивісило відповідні фотографії на своєму сайті, а через 12 годин видалило усі фотографії і згадки про це", - написав на своїй сторінці в Facebook російський журналіст Олег Кашин.

Таким чином знайти на сайті Міноборони РФ фотографію цієї медалі зараз неможливо. Але інформація про неї збереглася на російській Вікіпедії, яка підтверджує, що Росія дійсно вважає 20 лютого датою початку операції з повернення Криму.

"На зворотній стороні медалі у верхній частині рельєфне зображення емблеми Міністерства оборони Російської Федерації, під якою, - рельєфний напис в три рядки: "За повернення Криму / 20.02.14 - 18.03.14", - зазначається в статті на російській Вікіпедії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це так.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це так.