Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Олег Скрипка побажав українцям більше позитиву

Відомий український співак Олег Скрипка зібрав у "Мамаєвій Слободі" вже традиційну різдвяну "Крайну мрій". Однак, цього року до різдвяного дійства завітало дуже мало гостей. Багато хто з активістів чекав на Скрипку на Майдані. Дехто навіть пропонував перенести різдвяну Країну мрій на Майдан. Чому Скрипка це не зробив, а також про перспективи Майдана в інтерв'ю.

- Ви думали перенести цього року Країну Мрій на Майдан?

- Я думав перенести Країну Мрій на Майдан, ми хотіли зробити вертеп, але не вийшло, бо там свої організаційні моменти. В мене вже півроку підписаний контракт із «Мамаєвою Слободою» і з спонсором, а з іншого боку ми не змогли зробити зірковий вертеп на Майдані, бо вони вже мають свій зірковий вертеп. Я хотів об’єднати зусилля -  не вийшло, але не все залежить від нас. В принципі, основна штука, якої нам, українцям, треба навчитися – це об’єднувати  зусилля, робити щось спільно, домовлятися. Я не зміг домовитися з Майданом, щоб виступити разом. Майдан не зміг домовитися з опозицією, опозиція не змогла домовитися з владою, от так воно все і тягнеться.

- Ми сьогодні були на Майдані і люди, яких ми запитували казали, що вони чекають Скрипку і вони не розуміють чому Країна Мрій не на Майдані. Вони просили спитати, чому ви не прийшли на Майдан.

- А ви спитайте людей, чому вони сюди не прийшли?

- Бо намети їх зметуть, як вони всі прийдуть сюди.

- Ну не всі, а частково. Тому ми постійно робимо «Країну Мрій», концерти  і людей приходить дуже мало. Поки люди не зрозуміють, що треба робити зусилля самим, а не чекати, поки хтось до них прийде. «Країна Мрій» – є, ми всіх чекаємо.  

- У вас сьогодні чудові гурти грають. Як ви їх збирали?

-  Для того, щоб зібрати чудові гурти – потрібен гарний бюджет. І треба зрозуміти, що ми живемо не в комуністичному суспільстві, а все ж таки в суспільстві, яке зав’язане матеріально. У нас є спонсор і для того, щоб зробити якісний захід, повинен бути хоча б маленький квиток – 50 гривень, це умовно, але він повинен існувати, для того були інвестиції. Ми дуже потребуємо інвестицій людей, щоб вони нам допомагали, щоб ми могли підтримувати цю якість. Моя основна ідея – якість. Якість гуртів, якість виконання, якість декорацій, якість всього. Ми зараз засновуємо спільноту мрійників і ми запрошуємо бути акціонерами «Країни Мрій».

- І все ж таки вас можна чекати на Майдані? Можливо найближчим часом?

- Я був на Майдані і я прийду на Майдан, але просто навколо Майдана дуже багато агресії. Зі сцени Майдану я про це говорив і нажаль мої слова не можуть бути почутими  тому, що поки ми не розплавимо агресію в серці, навіть якщо ми вважаємо, на 100 відсотків, що наш опонент неправий. Поки ми будемо агресувати в серці, ми не вирішимо ніяких питань. Тільки через прощення, діалог можна щось вирішити. Я думаю, якщо буде така ситуація, Майдан стоятиме до літа. Я нічого не маю проти. Я буду приходити на Майдан регулярно, але замість того, щоб робити якісь високі, мистецькі справи ми просто будемо стояти на Майдані.

- Не співати, а просто стояти?

 Ну навіть співати, але умов зробити такий фестиваль на Майдані немає. Ви можете це зрозуміти? Майдан це не фестиваль, Майдан це революція. Революція мусить бути революцією, а фестиваль – фестивалем. Це різні речі.

- А чого немає умов, Океан Ельзи виступив же на Майдані?

- Ну ми в 2004 році виступали, Океан Ельзи – не виступав. Тепер їх час.

- Добре, Олег, давайте закінчимо на хорошій ноті. Що б ви побажали українцям, можливо цієї єдності про яку ви говорили?

- Я би побажав українцям менше в’їдливості і більше позитиву тому, що основна наша проблема – немає поваги. Немає поваги до себе, немає поваги до людей, які щось роблять. Довіри немає до людей, які щось роблять. Люди щось зробили, навіть ти не згоден з результатом – майте мінімальну довіру. Моя справа мистецька, ми робимо мистецький фестиваль і треба довіряти нашій справі і поважати те, що ми робимо. Люди роблять революцію -  я поважаю і підтримую, що люди роблять революцію, але я не розумію це повне протистояння, яке приводить ні до чого. Скажімо: «Банду геть!», це просто лозунг в нікуди. Ми посилаємо негативні імпульси, які будуть відбиватися і повертатися до нас. Це не конструктивно. Лозунги можуть бути тільки конструктивні, наприклад, «Україна в Європі» - це конструктивно. Цей лозунг можна брати. Коли ми говоримо «Банду геть!», ми зупиняємо діалог взагалі, хтось з цим погоджується, хтось – ні. Ми зупинили діалог...

- Чому ви кажете, що Майдан буде стояти до літа?

 Тому, що слава Богу, Майдан йде мирним шляхом. Не буде агресивних активацій, слава Богу, тільки на словах. Влада просто не буде звертати увагу на Майдан і все. Якщо вона досі не звертала уваги на Майдан і робила свої речі, з якими ми не погоджуємось, то так і буде.

- А потім люди просто розійдуться? 

- Це є план влади, що люди просто розійдуться. Будь що розсмоктується з часом.  Поки щось не приходить до конструктиву. Атаки на АП – це не конструктивно і ці слогани вони теж абстрактні і неконструктивні. Конструктивно на сьогоднішній день тільки стояти. І все.

- Ну, а якщо влада не звертає увагу, то можливо потрібно вдаватись до більш рішучих дій?

- До яких?

- Ну є різні варіанти, які озвучують.

- Мої рішучі дії – на сцені. Я не є політик і я 10 років ось цим займаюсь і запрошую людей в цю громаду і людей нам допомогти. Це мої рішучі дії, і я впевнений, що вони приведуть до результату 100%. Це точно приведе до результату.

- Як ви ставитесь до Руслани, яка там і днює, і ночує, і хворіє, і голос посадила, але не покидає Майдан. Ви її знаєте? Товаришуєте можливо? Як ви ставитесь до такої позиції?

- Це її рішення.

- Ну ви з повагою ставитесь до такого рішення?

- Я з повагою ставлюсь до всіх. Я з повагою ставлюсь до Майдану, з повагою ставлюсь до Руслани, я з повагою ставлюсь до Азарова, який намагається говорити українською мовою. Це люди, які мають свою позицію і ось так себе проявляють. Можна тільки позаздрити Руслані, її активності, я бачив скільки вона часу приділила і в «Битві хорів», вона абсолютно чесно виграла навіть по кількості годин, як вона працювала з хором. Також вона приділила багато часу Майдану, але наприклад, я вважаю, що я артист і я маю займатися своєю прямою, артистичною діяльністю. Деякі артисти розділяють діяльність політичну і артистичну, і навіть не тільки у нас. Були, навіть, і президентами Америки артисти.

- Але ж ви знає те, що за співаками підуть мільйони, адже ви знаєте, що ви користуєтесь авторитетом українського народу. Будь-які заяви, які ви робите – люди готові за вами йти.

- Я роблю заяви тільки ті, в яких я впевнений. Я не розбираюсь в політиці. Зараз найскладніша ситуація, яка була за всю історію. В Україні на сьогоднішній день зацікавлені 4 сторони: Америка, Росія, ЄС і Китай. І як вони деребанять майбутнє України – нікому невідомо, тим більше нам. Які наші перспективи?  Хто вкладає гроші? Хто які ресурси хоче забрати? Єдине, що я можу робити – це зміцнювати нашу країну культурно. Чим міцніше ми будемо культурно, тим  міцніше буде Майдан, тим культурніше буде влада і тим культурніше вони будуть поводитися та приймати рішення.

 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи